Свържете се с нас

Бизнес

Започва процедура за приватизация на общинския парк хотел „Кюстендил“

Публикувано

на

Решение за стартиране на  процедура чрез пряко договаряне за приватизация на парк хотел „Кюстендил“, приеха общинските съветници в Кюстендил. 6-етажният комплекс с басейн е с площ от близо 16 хил. кв. метра.  

Докладната за стартиране на приватизационна оценка и за продажба на парк хотел „Кюстендил“ е на кмета на града Петър Паунов и донякъде изненада съветниците. Банкерът Атанас Гергинов от леция,вицата дори коментира, че докладната не е обсъждана в комисия.  По думите на Паунов към обекта вече има инвеститорски интерес.  Бившият хотел „Спорт палас“ бе реновиран  за около 3 мил. лева и регистрира нарастваща посещаемост – особено по големите празници. От година в комплекса е вкарана и минерална вода за медицински процедури и рехабилитация. Малко странно, но парк-хотелът се стопанисва от общинското звено „Ученическо хранене“ .  Преди тази сграда беше една съборетина, сега има цена. Има интерес, а дали ще се случи продажба, не се знае“, каза на днешното заседанието кметът Паунов.

коментара

Бизнес

На 17 септември АBB ще открие най-новия си завод в Петрич

Публикувано

на

На 17 септември 2019 г. от 11:00 ч. АBB ще открие най-новия си завод в България само единадесет месеца след официалния старт на строителството. Новият завод е втората инвестиция на компанията в Петрич и петата производствена база на компанията в България. Заводът с площ от 7 400 кв.м. ще произвежда продукти ниско напрежение за АBB. Новата инвестиция ще създаде още 420 работни места.

На церемонията ще присъстват премиерът Бойко Борисов, кметът на Петрич Димитър Бръчков, както и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

коментара

Продължете с четенето

Бизнес

Започва изплащане на държавното финансово подпомагане за стопаните, умъртвили доброволно домашните си прасета в Община Струмяни

Публикувано

на

Започва изплащане на държавното финансово подпомагане за стопаните, умъртвили доброволно домашните си прасета в Община Струмяни.

Сумите ще се предават от служители на Областна дирекция по безопасност на храните – Благоевград в съответните населени места лично на собствениците. С цел гарантиране безопасността и сигурността по време на процеса, служителите на агенцията ще бъде придружавани и от полицаи от Областна дирекция на МВР – Благоевград.

Списъците, по които ще става предаването на сумите са проверени най-малко три пъти, обявени са публично в общинските администрации по места и са получили одобрение от Областната епизоотична комисия.

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ