Всички деца шампиони от дупнишките клубове, мъже, жени и ръководства празнуват успехите си заедно

Всички деца шампиони от дупнишките клубове, мъже, жени и ръководства да се съберат на едно място и да отпразнуват успехите си, предложи председателят на СКТМ Марек-Дигеста Любомир Ганчев. Идеята си той обяви в кабинета на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев по време на среща на тенисисти и треньори от клуба с градоначалника. „Искаме всички състезатели от всички клубове да сме едно цяло, да не се делим. Защото всички играем и защитаваме честта на Дупница. Ние не сме конкуренти по между си, защо трябва да има интриги. А и не е нормално шампионите от различните спортове в града да не се познават. Направи се спортна зала, която е най-модерната в цяла Югозападна България. Някой да разбра, че благодарение на инж.Чимев се направиха още две бази за тенис на маса и бадминтон в ОУ „Климент Охридски“?! Не говорим за политика, а за децата на Дупница, които спортуват, които играят за града си и защитават Дупница. Затова шампионите ни трябва да се познават, а не да подминават по улиците”, изтъкна Ганчев. Предложението му за такава сбирка бе одобрена от инж.Чимев и допълнително ще бъде уточнена датата за тази първа по рода си среща.
Любомир Ганчев заедно с треньорите от клуба по тенис на маса Емилия Ганчева и Веселин Георгиев, както и националните състезатели на дупнишкия клуб – Радослав Котев, Божин Ангелов и Христо Христев, както и с малкия шампион Стефан Димитров гостуваха в кабинета на градоначалника по негова покана. В най-успешната година на клуба, те представиха всички купи и медали. Председателят на Марек-Дигеста Любомир Ганчев показа на кмета Методи Чимев и купата, която дупнишкият клуб спечели като шампион на България за току-що изминалия състезателен сезон при мъжете. Ганчев подари на градоначалника златния медал за първенец на страната при децата до 12 години. Любомир Ганчев похвали изключително много Стефан Димитров, който спечели Голям шлем, ставайки победител във всички възможни дисциплини през годината.  „Да биеш във всички дисциплини е почти невъзможно, но Стефчо го постигна. Той не осъзнава какво е направил. Питайте го дали знае какъв успех е това“, не криеше суперлативите си в типичния си стил Ганчев.
Тримата младежи на клуба Котев, Ангелов и Христев пък ще бъдат в основата на отбора за следващия сезон във Висшата лига при мъжете. „Подмладяваме отбора с тези деца, на които ще се радваме в следващите 12-15 години. И тримата са национални състезатели. Ще играят на Балканиада и Европейско. Неприятно ни сюрпризираха от федерацията, че трябва да се плащат различни суми за тези състезания, на които ще играят за националния отбор по 500 лева, по 2200 лева… Помогнах аз, помогна ни за пореден път наш бивш състезател Георги Апостолов, родителите… някак си ще съберем парите“, не скри разочарованието си Ганчев. „Момчета, от вас искам само да тренирате усърдно, както досега и да не се притеснявате за нищо. Най-важното е да бъдете устремени в целите си, да не забравяте на международната сцена, че носите на гърдите си българския трикольор и да не забравяте никога откъде сте тръгнали. Що се касае до участието ви на Европейското и Балканското първенство, каквото трябва Община Дупница ще направи. Така че считайте проблема за решен. Дупница има нужда от такива като вас и всеки един е горд с това, което носите като успехи за клуба и града“, лаконичен бе инж. Чимев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене