Свържете се с нас

Анализи и Коментари

Управителят на онкоболницата в Благоевград иска закриване на микробиологичната лаборатория

Публикувано

на

Да се оптимизира структурата на онкоболницата в Благоевград, като се закрие микробиологичната лаборатория, иска от общинските съветници управителят д-р Георги Георгиев.

Възлагането на външна фирма на изследванията, които се правят в нея, би спестило на болницата десетки хиляди лева, убеден е той. Годишно издръжката на тази лаборатория възлиза на 40 000-50 000 лв., при сключване на външен договор разходите ще се свият до 2000-3000 лв., обясни д-р Георгиев.

Благоевградската болница е единствената специализирана онкология в страната, която поддържа собствена микробиологична лаборатория, тя била разкрита преди години заради наредба, която задължавала медицинските заведения да имат такова звено, но тази наредба отпаднала.

На практика лабораторията не е наситена с дейност, тъй като в онкологичната болница няма родилно или инфекциозно отделение, които да изискват често да се правят такива изследвания, обясни болничният управител, който е категоричен, че със закриването на това звено по никакъв начин няма да се наруши обслужването на пациентите.

Безболезнено ще е и съкращението в щата, тъй като в лабораторията работят един лекар, който не е на основен трудов договор към онкологичната болница, и една медицинскка сестра, която е в пенсионна възраст.

ОбС в петък ще обсъжда предложението за оптимизация и ще вземе решение по него. \Struma.bg\

E79 News

коментара

Анализи и Коментари

Полицията в град Гоце Делчев застава твърдо в подкрепа към Иван Гешев за главен прокурор!

Публикувано

на

Ръководството на РУП – Гоце Делчев заедно с целия си състав, изразяват пълната си и безрезервна подкрепа към кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. „Иван Гешев е прокурорът, който обедини всички структруни звена в МВР, ДАНС и прокуратурата. Резултатите от работата му в специализираната прокуратура, са безупречни и дават така нужния за обществото резултат. Убедени сме че под ръководството на Иван Гешев, българското обвинение ще бъде ръководено префесионално, резултатно, екипно и стабилно. Погледнато в дълбок професионален план, нямаме никакви резерви и съмнения в каниддатурата на Иван Гешев. Да, той е достоен и трябва да бъде следващият главен прокурор на Република България“. Иззразяват становище от РУП на МВР град Гоце Делчев, пред Топ Преса, която като медия зае твърда позиция в подкрепа на Иван Гешев.

коментара

Продължете с четенето

Анализи и Коментари

Хеликоптер се включи в потушаването на пламъците край Сухото езеро

Публикувано

на

Гасенето в района продължава

Хеликоптер на авиобаза „Крумово“ се включи вчера следобяд в потушаването на пламъците край Сухото езеро над Кирилова поляна в Рила.

Първоначално пламъците са избухнали на площ от 1 декар, но след което огънят се е разпрострял.

В района на Сухото езеро има борова растителност и треви.

Както съобщихме, сигналът за пожара е подаден към 10.00 часа от турист, който слизал от хижа „Рибни езера“ към Рилския манастир.

Според информацията към момента пожарът е предизвикан от туристи, които са нощували в района на езерото и са палили огън.

Гасенето на огнения ад в района ще продължи и през днешния ден.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ