Свържете се с нас

Таблоид

Общинският съвет Банско взе редица важни решения

Публикувано

на

Общинският съвет Банско взе редица важни решения по време на своето редовно заседание. Една от важните теми в дневния ред на местните законодатели беше отчетът по изпълнението на Програмата за опазване на околната среда и в частност – Програмата за ефективно управление на отпадъците за 2018 година, внесени от кмета на общината Георги Икономов. Сред най- значимите и важни за местното население мерки, които общината е изпълнила и ще продължи да надгражда, са осигуряване на нужните количества качествена питейна вода, подобряване на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води, подобряване качеството на атмосферния въздух и ограничаване на замърсителите, както и разширяване на устойчивите зелени системи в градска среда. В Програмата за намаляване и ефективно управление на отпадъците, най-важният акцент остава увеличаване на обемите отпадъци, които се оползотворяват чрез рециклиране и компостиране.
Съветниците приеха финансовите отчети на дружество „ Общински паркинги-Банско“ и “Топлоснабдяване-Банско“ ЕООД, за 2018 година.
ОбС обсъди и гласува искане на началника на Общинската служба по земеделие – Банско за предоставяне на земи от общинския поземлен фонд, формиран по чл. 19 от ЗСПЗЗ, във връзка с решение на службата по земеделие за признаване правото на собственост и възстановяването на два земеделски имота, с обща площ 14.961 дка.
Местните законодатели приеха предложението на кмета Георги Икономов общината да поеме стопанисването на футболния стадион “Свети Петър“ за пет години, след като бъде подписан договор със собственика – „ БД Спорт-Банско“, дружество, в което общината е акционер.
Съветниците гласуваха предложение на председателя на Сдружение “Клуб по ски“ – Банско за предоставяне на финансови средства в размер на 4800 лв. за ръководителите, ангажирани с децата, свободно каращи ски.
Беше разгледан и дневния ред на предстоящото общо събрание на „Спортен център Банско“.

 

коментара

Крими

Кърваво меле в Югозапада! Двама пребиха 20-г. младеж, задържаха ги

Публикувано

на

Със заповед за задържане до 24 часа, от полицейски служители на РУ-Сандански, са задържани: Б.Ч./22г./ и 17-годишен младеж и двамата от с.Склаве, общ.Сандански.

Около 09:25 часа на 17.06.2019г., на паркинг на мотел в района на гр.Сандански, същите нанасят побой над 20-годишен мъж от гр.Сандански и чупят две стъкла на управлявания от него лек автомобил „Ситроен“.

С рана на главата, болки в дясната китка и болки в областта на устата е пострадал 20-годишният мъж, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Огнен ад! Пожар вилня в къща в Благоевград, ел. табло на кабелна телевизия избухна в пламъци

Публикувано

на

На 17.06.2019г. около 11:20 часа е получен сигнал за пожар с преки материални загуби по фасадата на къща в гр.Благоевград.

Погасен от екип на РСПБЗН-Благоевград. Щети: опушени сени, 3 бр. климатици и дограма.

На 17.06.2019г. около 16:20 часа е получен сигнал за пожар в табло на кабелна телевизия в гр.Благоевград.

Погасен от екип на РСПБЗН-Благоевград. Щети: табло за кабелна телевизия и кабел.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ