С лакомства, грамоти, награди и много емоции приключи обучението по програма „Приятели с водата“ в Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в  Гоце Делчев.

Днес, повече от успешно  приключи обучението по програма „Приятели с водата“ в Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“в град  Гоце Делчев.

В продължение на два месеца 27 деца от четвъртите класове се обучаваха на безопасно общуване с водата, работиха по усвояване на животоспасяващи техники – първа помощ, самопомощ и взаимопомощ при водни инциденти.

Под ръководството на  Илия Динев – учител и доброволец на Гоцеделчевската общинска червенокръстка организация, чрез игри и забавления, неусетно децата, за периода на програмата  добиваха полезни  уроци за своята безопасност.

За всички тях бяха осигурени методически помагала, а какво са научили показаха във викторина, проведена от Боряна Стоймирова – специалист „Водноспасителни дейности“ в ОблС на БЧК – Благоевград.

Лакомства, грамоти, награди и много емоции съпровождаха  заключителния етап на обучението, а водния празник за децата продължава в следващите дни, когато ще демонстрират умения на воден басейн в покрайнините на родния  Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене