Свържете се с нас

Новини

С лакомства, грамоти, награди и много емоции приключи обучението по програма „Приятели с водата“ в Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в  Гоце Делчев.

Публикувано

на

Днес, повече от успешно  приключи обучението по програма „Приятели с водата“ в Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“в град  Гоце Делчев.

В продължение на два месеца 27 деца от четвъртите класове се обучаваха на безопасно общуване с водата, работиха по усвояване на животоспасяващи техники – първа помощ, самопомощ и взаимопомощ при водни инциденти.

Под ръководството на  Илия Динев – учител и доброволец на Гоцеделчевската общинска червенокръстка организация, чрез игри и забавления, неусетно децата, за периода на програмата  добиваха полезни  уроци за своята безопасност.

За всички тях бяха осигурени методически помагала, а какво са научили показаха във викторина, проведена от Боряна Стоймирова – специалист „Водноспасителни дейности“ в ОблС на БЧК – Благоевград.

Лакомства, грамоти, награди и много емоции съпровождаха  заключителния етап на обучението, а водния празник за децата продължава в следващите дни, когато ще демонстрират умения на воден басейн в покрайнините на родния  Гоце Делчев.

коментара

Интервюта

Очаквайте!!! Този петък в Топ Преса!

Публикувано

на

Този петък, говори  заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова!

ВНИМАНИЕ РОДИТЕЛИ !!!

Знаете ли какво консумират децата ви?

Джумайки с МЪРША само за 1,10 лв. ?!?!

ОЧАКВАЙТЕ !!!

21 юни 2019 г.

САМО В ТОП ПРЕСА…

коментара

Продължете с четенето

Новини

Кметският наместник на благоевградското село Габрово Добрин Хамбарджийски възобнови събор след 58-годишно прекъсване

Публикувано

на

Кметският наместник на благоевградското село Габрово Добрин Хамбарджийски възобнови събор след 58-годишно прекъсване.

Над 400 човека се събраха на празника Свети дух край възстановената от XIII – XIV век черква „Св. Георги“.

„След като подкрепих Борислав Ханджийски, който е инициатор за възстановяването на храма „Св. Георги“ , започнахме да се интересуваме още повече за историята на селото. Именно в района, където се намира черквата е било село Габрово с осем хиляди жители. И когато турците подпалили селото изгоряла и черквата. Тогава по голямата част от хората са напуснали пределите на селото. Малко останалите жители не успели да поддържат събора на Свети дух, като за последно той се провел преди 58 години. Идвали и гости от съседните села Падеш, Лешко, Дебочица, както и приятели и роднини от днешна Северна Македония. И така днес можем да кажем, че даваме курбан за едно ново начало, възобновяваме събора и ще направим село Габрово едно по-добро място за живеене, както и най-посещаваната туристическа дестинация в община Благоевград с храм на близо 400 години,“ коментира кметският наместник Добрин Хамбарджийски.

Отец Валентин освети вкусния курбан приготвен от известния майстор-готвач Паисий Треновски. Организаторите бяха подсигурили вкусен курбан, супа и боб яхния. Тържествената част започна с поздравителни адреси.

Кметският наместник Добрин Хамбарджийски връчи плакети и грамоти с признателност за принос към селото на бившите кметове Герасим Богдански, Максим Треновски, Георги Бежански, кмет на село Падеш, Борислав Ханджийски, както и за кмета на село Панчарево, Република Северна Македония – Спиро Траяновски.

Въпреки дъжда в следобедните часове, габровци продължиха да вдигат наздравици и се заканиха за следващия събор да построят навес.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ