Свържете се с нас

Таблоид

Районен съд Гоце Делчев отмени глоба от 300 лева и лишаване от право на лов за 3 години на бракониер от Горно Дряново

Публикувано

на

Районен съд Гоце Делчев отмени глоба от 300 лева и лишаване от право на лов за 3 години на бракониер от Горно Дряново заради грешки в Наказателното постановление допуснати от  проверяващите

Районен съд Гоце Делчев отмени наказателно постановление  издадено от Директора на РДГ Благоевград  с което на основание чл. 84, ал.2 от Закона за лова и опазване на дивеча, на бракониер от гърменското село Горно Дряново е наложено административно наказание „глоба” в размер на 300 лева и лишаване от право на ловуване за срок от три години за нарушение по чл.84, ал.1, ал.2 и ал.3 от ЗЛОД. на бракониер от Горно Дряново заловен от въпросната група проверяващи. Делото бе по повод обжалване на наказаният мъж от Горно Дряново, който обжалва наказателното постановление.

Решението на съда може да се обжалва от РДГ Благоевград с касационна жалба пред Административен съд Благоевград  в 14-дневен срок от деня на получаване на съобщението.

Защитата на заловеният бракониер от Горно Дряново аргоментирано посочи пред съда допуснатите нарушения от съставителите на Наказателното постановление издадено от проверяващите от РДГ Благоевград на базата на които съда отмени постановлението, а бракониера от Горно Дряново, който обжалва наказанието си, си тръгна без такова въпреки вината.

В съда бе доказано че служителите на РДГ Благоевград в Наказателното постановление срещу установеният от тях нарушител са описали повече от едно нарушения. Посочените като нарушени разпоредби от закона също се отнасят за повече от едно нарушения. В същото време е било наложено само едно наказание, като от документа не става ясно за кое от нарушенията се налага въпросното наказание.

Според разпоредбата на чл.18 от ЗАНН при извършени повече от едно нарушения следва да бъдат наложени наказания за всяко едно от тях, като ясно се посочи кое наказание за кое нарушение се налага.

Установено е още по делото, че жалбоподателят не е придобил по надлежния ред право на лов, поради което налажуното му  наказание лишаване от право на лов се явява незаконосъобразно.

С оглед на неправилното съставяне на Наказателно постановление  съдът го  отмени  като незаконосъобразно, а разглеждането на въпросите относно самото нарушение и размера и вида на наложените наказания бе счетено за  безпредметно на основание чл.63,ал.І от ЗАНН.

Иначе става въпрос за това, че на 08.11.2018 година  проверяващите от ЛДГ Благоевград около 12 часа се събрали и със служебния автомобил на директора на ТП Д Гърмен тръгнали в посока село Ковачевица – Горно Дряново. Като стигнали в района колегите им започнали да ги насочват по телефона, как да стигнат до място от което се чувал лай на кучета и изстрели и се предполагало, че се извършва лов. Наближили местността „Кокошкарника“ в землището на село Горно Дряново и, тъй като пътят бил лош, оставили автомобила и се насочили пеша надолу към мястото което имали намерение да проверят.

 След около 200 метра забелязали джипа на бракониера, който носел пушка под мишницата.

Като видял проверяващите, той пречупил пушката и я хвърлил в джипа. В района били видени и две кучета. Служителите  му извикали да спре, но той не се подчинил, качил се на джипа и потеглил по пътя. Там свидетелите се опитали да го спрат, но жалбоподателят с риск да ги прегази, минал покрай тях и се отправил в посока към Горно  Дряново. След това свидетелите се обадили на началника си, за да потърси съдействие от органите на РУП. Спуснали се надолу по реката, за да проверят дали има ранен или убит дивеч, но не открили нищо. Кучетата останали в района. След това свидетелите тръгнали към с. Горно Дпяново където вече били пристигнали служители на РУП Гоце Делчев, които намерили бракониера и го завели в кметството. Там в негово присъствие и в присъствието на двама свидетели – Х. и С. С. бил съставен приложения по делото акт за установяване на административно нарушение, но бракониерът отказал да го прочете, поради което се наложило да му бъде прочетен от юрист от наказващия орган. След това жалбоподателят отказал и да подпише акта и да получи препис от същия.

коментара

Таблоид

ПОЧИНА ДАРКО ПРОКОПОВ

Публикувано

на

Една емблематична личност за Гоце Делчев и региона си отиде от този свят.

Починал е бизнесменът от близкото минало Божидар Прокопов.

Новината съобщи колегата Константин Пашкулев във фейсбук.

Топ Преса изразява своите съболезнования към семейството.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Зоокътът в Сандански се сдоби с нови обитатели

Публикувано

на

В началото на седмицата служители от „Държавно горско стопанство“ Кресна спасиха малка сърна-приплод, на приблизителна възраст 1-2 месеца.

Вероятно малкото е било подгонено от лисици на територията на ЖП гарата в град Кресна и се е отделило от майката. Животинчето вече е част от зоокъта в парка, където животът му ще бъде вън от опасност.

Днес, още един нов член се появи на бял свят. Една от кошутите си има малко, което в момента опознава света около себе си, плътно до своята майка.

Само преди два месеца в зоокъта се роди и първото бебе в стадотото на муфлоните.

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ