Свържете се с нас

Таблоид

Районен съд Гоце Делчев отмени глоба от 300 лева и лишаване от право на лов за 3 години на бракониер от Горно Дряново

Публикувано

на

Районен съд Гоце Делчев отмени глоба от 300 лева и лишаване от право на лов за 3 години на бракониер от Горно Дряново заради грешки в Наказателното постановление допуснати от  проверяващите

Районен съд Гоце Делчев отмени наказателно постановление  издадено от Директора на РДГ Благоевград  с което на основание чл. 84, ал.2 от Закона за лова и опазване на дивеча, на бракониер от гърменското село Горно Дряново е наложено административно наказание „глоба” в размер на 300 лева и лишаване от право на ловуване за срок от три години за нарушение по чл.84, ал.1, ал.2 и ал.3 от ЗЛОД. на бракониер от Горно Дряново заловен от въпросната група проверяващи. Делото бе по повод обжалване на наказаният мъж от Горно Дряново, който обжалва наказателното постановление.

Решението на съда може да се обжалва от РДГ Благоевград с касационна жалба пред Административен съд Благоевград  в 14-дневен срок от деня на получаване на съобщението.

Защитата на заловеният бракониер от Горно Дряново аргоментирано посочи пред съда допуснатите нарушения от съставителите на Наказателното постановление издадено от проверяващите от РДГ Благоевград на базата на които съда отмени постановлението, а бракониера от Горно Дряново, който обжалва наказанието си, си тръгна без такова въпреки вината.

В съда бе доказано че служителите на РДГ Благоевград в Наказателното постановление срещу установеният от тях нарушител са описали повече от едно нарушения. Посочените като нарушени разпоредби от закона също се отнасят за повече от едно нарушения. В същото време е било наложено само едно наказание, като от документа не става ясно за кое от нарушенията се налага въпросното наказание.

Според разпоредбата на чл.18 от ЗАНН при извършени повече от едно нарушения следва да бъдат наложени наказания за всяко едно от тях, като ясно се посочи кое наказание за кое нарушение се налага.

Установено е още по делото, че жалбоподателят не е придобил по надлежния ред право на лов, поради което налажуното му  наказание лишаване от право на лов се явява незаконосъобразно.

С оглед на неправилното съставяне на Наказателно постановление  съдът го  отмени  като незаконосъобразно, а разглеждането на въпросите относно самото нарушение и размера и вида на наложените наказания бе счетено за  безпредметно на основание чл.63,ал.І от ЗАНН.

Иначе става въпрос за това, че на 08.11.2018 година  проверяващите от ЛДГ Благоевград около 12 часа се събрали и със служебния автомобил на директора на ТП Д Гърмен тръгнали в посока село Ковачевица – Горно Дряново. Като стигнали в района колегите им започнали да ги насочват по телефона, как да стигнат до място от което се чувал лай на кучета и изстрели и се предполагало, че се извършва лов. Наближили местността „Кокошкарника“ в землището на село Горно Дряново и, тъй като пътят бил лош, оставили автомобила и се насочили пеша надолу към мястото което имали намерение да проверят.

 След около 200 метра забелязали джипа на бракониера, който носел пушка под мишницата.

Като видял проверяващите, той пречупил пушката и я хвърлил в джипа. В района били видени и две кучета. Служителите  му извикали да спре, но той не се подчинил, качил се на джипа и потеглил по пътя. Там свидетелите се опитали да го спрат, но жалбоподателят с риск да ги прегази, минал покрай тях и се отправил в посока към Горно  Дряново. След това свидетелите се обадили на началника си, за да потърси съдействие от органите на РУП. Спуснали се надолу по реката, за да проверят дали има ранен или убит дивеч, но не открили нищо. Кучетата останали в района. След това свидетелите тръгнали към с. Горно Дпяново където вече били пристигнали служители на РУП Гоце Делчев, които намерили бракониера и го завели в кметството. Там в негово присъствие и в присъствието на двама свидетели – Х. и С. С. бил съставен приложения по делото акт за установяване на административно нарушение, но бракониерът отказал да го прочете, поради което се наложило да му бъде прочетен от юрист от наказващия орган. След това жалбоподателят отказал и да подпише акта и да получи препис от същия.

коментара

Новини

Този петък, само в Топ Преса! Байрактарски подарява цялото си имущество на бедни хора!!!

Публикувано

на

Благоевградският шеф на Топ Преса с поредна благотворителна  акция. Методи Байрактарски обяви, че подарява цялото си имущество на нуждаещи се хора. Наскоро той си купи къща с огромен двор. В личният си профил във Фейсбук публикува снимки на…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Популярният рокаджия Ицо Петрофф разпусна с приятели в Гоце Делчев

Публикувано

на

Рок легендата и скандалноизвестният със своите разкрития за певци, политици и общественици Ицо Петрофф прекара уикенда в Гоце Делчев. Той дойде при свои приятели да разпусне, както и да обсъди бъдещите си творчески планове с местни музиканти. Рокерът, който със своето парче “Рок изкуство” по аранжимент на неврокопския музикант и композитор Николай Кръстилов пред 11 години стигна до полуфинала на българския конкурс за песен на „Евровизия“, отново е решил да заложи на неврокопски музиканти.

67-годишният Ицо Петрофф няма никакво намерение да спира рокаджийската си кариера и в главата му са вече две нови песни. Този път за аранжиментите си той се е спрял на известния бас китарист, композитор и аранжьор Стоян Джамбазов-Джемби.

Между творческите разговори за новите си песни с местните музиканти Ицо Петрофф посети минералните плажове на Огняново и демонстрира завидна форма за 67-годишен мъж.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ