Отново второ място за десетокласничката Милка Воденичарова от Хаджидимово на Националния конкурс „България в картини и слово“

Само преди ден десетокласничката Милка Воденичарова от СУ „Никола Вапцаров“-Хаджидимово отново получи втора награда за есе, но този път от Шести национален конкурс с международно участие „България в картини и слово“ – Търговище.

Ученици на СУ „Никола Вапцаров“ под ръководството на старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова за втори път участваха в този конкурс и докато преди година имаха поощрителна награда тази година Заприна Глушкова и учениците й постигнаха далеч по – добри резултати и  заветното второ място за десетокласничката Милка Воденичарова.

Месец май се оказа изключително късметлийски за Милка, защото това е поредна четвърта награда за нея.

Целта на конкурса бе да се предостави възможност на децата да създават материали, чрез които да изразяват своето отношение към значими културни, исторически и природни забележителности и събития в България, сподели за Топ Преса, Заприна Глушкова.

Центъра за подкрепа за личностно развитие Обединен детски комплекс Търговище бе инициатор на конкурса. Той се реализира под егидата на Министерството на образованието и науката и община Търговище. В шестият национален конкурс „България в картини и слово“ са получени 283 литературни творби, 1270 рисунки, 164 мултимедийни презентации.

Те са на деца и ученици от цяла България и от български училища в Молдова, Франция и Испания. Награждаването бе в 3 категории – литературно творчество, рисунка и мултимедийна презентация/видеоклип. От всяка възрастова група са отличени победителите на I, II и III място с грамоти, медали и предметни награди.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене