Свържете се с нас

Политика

В община Гърмен ГЕРБ бие в 6 от малките села – Хвостяне, Скребатно ,Осиково, Огняново, Ковачевица и Балдево, ДПС с удар в големите села, БСП трета политическа сила само с 409 гласа

Публикувано

на

Интересни резултати бяха постигнати вчера на изборите за представители от България в Европейския парламент. След проведения вот ДПС е първа политическа сила с 1606 гласа в община Гърмен като многото гласове за ДПС са синтезирани в по- големите села на общината, където и активността е била по висока. Въпреки първенството на ДПС в община Гърмен, постигнатият резултат на тази партия на вчерашните избори е далеч по нисък в сравнение с предишни вотове, коментират местни анализатори. Разликата между ДПС и ГЕРБ във вчерашният евровот в община Гърмен е 249 гласа, които биха преодолими при по висока избирателна активност от страна на избирателите от ГЕРБ. Така за ГЕРБ  вчера са гласували 1357 души което е също по–малко в сравнение с предишни местни и парламентарни избори. БСП обаче в община Гърмен остана традиционно трета политическа сила с едва 409 гласа.

За патриотичната организация ВМРО са гласували 81 гласоподаватели от цялата община. Гласовете за „Да България“ в община Гърмен са 48. Повече гласове от партията на Радан Кънев, в община Гърмен е получила партията на Веселин Марешки –„Воля“ – 69 гласа и  партия ДОСТ – 55 гласа. Само 2 гласа е получила вчера в община Гърмен партията на Валери Симеонов НФСБ.

ГЕРБ, макар и с малко бие на вчерашният вот в селата Хвостяне, Скребатно, Осиково, Огняново, Марчево и Ковачевица.

ДПС вземат повечето гласове в големите села като Дебрен, Рибново, Дъбница, Крушево, Долно Дряново, Горно Дряново, а БСП записа победа в общинския център Гърмен, със 115 гласа и в Заграде с 43 гласа.

коментара

Политика

ОИК Етрополе отряза АТАКА за изборите. Кой им нареди?

Публикувано

на

Председателят на Общинската избирателна комисия в Етрополе от квотата на ГЕРБ Ивелина Атанасова отряза АТАКА от участие в местните избори в града. Въпреки че документите на партията бяха подадени според изискванията на ЦИК и в срок, Атанасова напълно тенденциозно и с измислени т. нар. забележки отказа да регистрира политическата формация. По този начин шефката на ОИК Етрополе Ивелина Атанасова от ГЕРБ наруши конституционните права на българските граждани, като ги лиши от право на избор за предстоящите местни избори през октомври.

Партия АТАКА подаде жалба с вх. № МИ-10-96 до Централната избирателна комисия, с която настоява тенденциозното решение на ОИК Етрополе да бъде отменено и партията на Сидеров да бъде регистрирана веднага за участие в избора за общински съветници.

Партия АТАКА е подала коректно попълнени документи и отказът на ОИК Етрополе, с председател Ивелина Атанасова, е в разрез с нормативните и законовите изисквания за местния вот. В българското законодателство не е записано, че ОИК може да определя срок за отстраняване на несъответствия в минути, а е записано, че това се случва не по-късно от крайния срок за регистрация, който беше в 17 часа на 16 септември. Дори в конкретния случай ОИК Етрополе трябва да започнат нова регистрация, щом измисленият им и невъзможен за спазване срок за отстраняване на предписания не е спазен.

АТАКА пита кой нареди на председателя на ОИК Етрополе Ивелина Атанасова да откаже регистрация на партията.

АТАКА иска оставката на Ивелина Атанасова от ОИК Етрополе заради тенденциозното й отношение спрямо партията и нарушенията, които съзнателно извърши само и само да не допусне АТАКА до участие на изборите в Етрополе.

коментара

Продължете с четенето

Политика

Премиерът Бойко Борисов идва на посещение в Благовград и Петрич

Публикувано

на

Премиерът Бойко Борисов идва на посещение днес в Благовград и Петрич

Премиерът Бойко Борисов ще вземе участие в церемония по откриването на завод за производството на продукти ниско напрежение в Петрич.

Поканата към министър-председателя Бойко Борисов е от ръководството на компанията, изградила завода и от кмета на община Петрич Димитър Бръчков. Освен министър-председателят на церемонията ще присъстват кметът на община Петрич Димитър Бръчков, посланиците на Швейцария, Швеция, Германия и Италия, народни представители, както и Mapceл вaн дep Xyĸ – изпълнитeлeн диpeĸтop, Дecиcлaвa Mиxтapcĸa- yпpaвитeл, ĸлoн Πeтpич и Oливъp Илтиcбepгe- изпълнитeлeн диpeĸтop Πpoдyĸти зa eлeĸтpocнaбдявaнe и eлeĸтpooбзaвeждaнe, Умни cгpaди).

Компанията, която открива завод в Петрич прави втopaтa си инвecтиция нa зeлeнo в града и пeтaтa пpoизвoдcтвeнa бaзa нa ĸoмпaниятa в Бългapия. Зaвoдът, c плoщ oт 7 400 ĸв. м щe пpoизвeждa пpoдyĸти ниcĸo напрежение. B нeгo щe бъдaт paзĸpити oщe 420 paбoтни мecтa. Πъpвaтa пpoизвoдcтвeнa бaзa на компанията в Πeтpич e пocтpoeнa пpeз 1996 г. въpxy oбщa плoщ oт 5 000 ĸв. м.

Πeтpичĸият ĸлoн нa ĸoмпaниятa пpoизвeждa пpoдyĸти зa yпpaвлeниe ниcĸo нaпpeжeниe и мoнтиpaнe въpxy DІN шинa. Събитието ще започне в 11.00 часа.

От 13:00 часа премиерът Бойко Борисов ще вземе участие в церемония по откриването на депото за отпадъци в село Бучино.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ