Прогноза за времето – 28 май (вторник)

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони в Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен южен вятър и дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще са между 28° и 33°. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето за Гоце Делчев ще е слънчево и максимална температура 28°.

В Благоевград днес максималната температура ще достигне 29°, в Банско  24°, Симитли, Петрич и Сандански 30°.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за май.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 22-25°. Температура на морската вода е 16-18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа силен, по билата и временно бурен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 22°, на 2000 метра – около 14°.

В сряда около и след обяд над Западна България ще се развие по-значителна купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. В часовете преди обяд, както и в Източна България ще бъде слънчево. Дневните температури ще се задържат високи.

В четвъртък и петък въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и много места, главно в Западна и Централна България, ще има валежи и гръмотевични бури. По-висока е вероятността за локални интензивни валежи и градушки в петък. В източните райони ще се задържи почти без валежи, с повече слънчеви часове. В четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад и дневните температури в западните райони ще се понижат, на изток ще са до 27°-28°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене