Свържете се с нас

БСП

Корнелия Нинова: Ще се явя на избор пред цялата партия

Публикувано

на

Голямата ни тревога за България е ниската избирателна активност, особено на фона на избирателната активност в Европа. Смятаме, че това е урок за всички партии. Да си вземем поука защо всички нас хората не ни харесват. Второ, ниската активност представлява и слаба легитимност, и слабо представителство на партиите. Всички взети заедно ще представляваме по-малко от 2 млн. българи.

Това е проблем за политическите партии и за държавността. И трето, ниската активност прави значим корпоративния, фалшифицирания, купения вот, което е удар по демократичния избор. Това обяви ден след евровода лидерът на БСП, Корнелия Нинова.

Тя посочи, че въпреки ниската активност, поздравява всички, които гласуваха, независимо за коя партия.

Най-сърдечно искам да благодаря на тези, които ни подкрепиха с гласуване – на активистите на БСП, на листата, на организатори, координатори, народни представители, членове и симпатизанти на партията, които участваха в кампанията и гласуваха. Знам, че са разочаровани, но искам да им кажа да не униват и че продължаваме напред с всички сили. Много коментари се чуха от вчера до днес.

Ще си позволя да опровергая само един, за другите ще имаме много време да ги коментираме. Ще го направя точно заради тези хора, които участват в кампания и гласуваха за БСП, от уважение към тях, от благодарност и от уважение към истината. Масово се твърди от вчера, че ядрото на БСП, членовете на БСП, не са излезли да гласуват. Това категорично не отговаря на фактите и на числата.

Ние имаме 450 005 гласа – това е ядрото на БСП и твърдя отговорно, че БСП излезе да гласува на тези избори. Всяко обратно твърдение и упрек към тези хора е неуважение към тях, което ние не можем да позволим. Пак заради тях ще започна с добрите новини. Факт е, че само ние, като партия, увеличаваме в абсолютен брой гласовете, спрямо предишните европейски избори. През 2014 г. сме имали 424 037 гласа, а сега имаме 450 005. Това не се наблюдава при нито една друга партия. Всички други партии, които изпращат евродепутати, имат намаление на гласовете в абсолютни стойности, обяви още Нинова.

По нейни думи БСП е единствената, която увеличава евродепутатите си с един.

Освен сравнение с миналите европейски избори, искам да направя сравнение и как стоим в Европа. На фона на това, което се случи в Европа, при много по-висока избирателна активност, от 28 държави и 28 социалистически и социалдемократически партии, БСП е пета по резултат.

Преди нас са само Малта, Португалия, Испания и Кипър. Въпреки тези добри факти, които отговарят на числата и истината и съм длъжна да ги отбележа заради грешните интерпретации, ние загубихме тези избори, категорична беше Нинова и допълни, че утре се свиква НС на БСП.

Ще влезем на заседанието с няколко предложения за действие оттук нататък. Смятам, че отговорността трябва да е солидарна – от основните партийни организации, до председателя на партията. Затова ще предложим да се проведат конференции във всички общини, на тях да се направи анализ по места, оценка- какво се е случило, защо сме загубили или спечелили, ние печелим в четири области.

На конференциите трябва да има точка за избор на общинско ръководство – общински съвети и председатели. Ще предложим и провеждане на областни съвети, отново с анализ и оценка на резултатите и избор на областен председател. Трето – стартиране на процедура за избор на председател на БСП.

За пръв път ще проведем избор по новия устав и всички членове на партията ще могат да гласуват. Ще се явя на избор пред цялата партия, заедно с всички останали кандидати, ако утре НС одобри това предложение. След това ще трябва да изготвим правила за избора, начин на правене на кампанията, срок и време, в което да се проведе. Вярвам, че до месец-два ще приключим с тази процедура и за пръв път ще преминем през пряк избор на председател по новия устав на БСП, обясни на пресконференция след евровота Корнелия Нинова.

Друго предложение, което ще внесено на заседанието на пленума е ПГ на „БСП за България“ да се върне в Народното събрание и да внесе отново: Закон за КОНПИ, промени в Закона за съдебната власт, свързани с избора на европейски прокурори и правомощията на главния прокурор.

коментара

Реклама
loading...

БСП

БСП отбелязва 128-та си годишнина на Бузлуджа

Публикувано

на

На 27.07.2019г. (събота) Българската социалистическа партия ще отбележи 128-та годишнина от организираното социалистическо движение с традиционния събор на „Историческа поляна“ под връх Бузлуджа.

По традиция предишния ден, на 26.07.2019г. (петък), социалистите ще положат цветя на паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, на паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата в гр. Габрово. Оттам ще започне и колоездачното състезание за Купа „Бузлуджа“ до връх Шипка. На Паметника на свободата на върха ще бъдат поднесени цветя и венци и ще бъдат наградени победители в състезанието.

В честването ще се включат членове и симпатизанти на БСП, гости, младежки организации от Балканите и граждани от цялата страна.

коментара

Продължете с четенето

БСП

Нинова към БСП: Върнахте ми надеждата, че с вас можем да направим промяната в България. Продължаваме заедно

Публикувано

на

„Благодаря на всички честни, искрени и безкористни социалисти за позицията по отношение на случващото се в БСП“. Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й вчера не е ставало дума за главата на един председател, а за съдбата на една партия, за морала в нея и за почтеността в политиката. „Вашият морал и почтеност победиха парите и задкулисието. Има в България една партия, за която идеите са по-силни от сребърниците. Върнахте ми надеждата, че с вас можем да направим промяната в България. Продължаваме заедно. Приемете моето уважение, социалисти“, пише още Нинова.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ