Свържете се с нас

Новини

След матурите и емоционалния си бал, абитуриентите от СУ Хаджидимово ,вече разпускат по плажовете на турския курорт  Кушадасъ

Публикувано

на

Днес абитуриентите от класа на старши учител Заприна Глушкова след матурите и емоционалният си бал пристигнаха в турския курорт Кушадасъ където ще отмарят след преживените емоции , ще се радват на морето и слънчевите лъчи и ще купонясват на воля.

Иначе , випуск 2019  в СУ Хаджидимово  ке бъде запомнен с прекрасното  изпращане  което премина със, сълзи, смях, вълнение и тъга.

 На 24 май, абитуриентите от Хаджидимова – както много други техни връстници,  за последен път чуха училищния звънец и изпратиха подобаващо дванадесетте години на учение в любимота училище.

 С много трепет и усмивки учениците от класа на старши учител Заприна Глушкова , излизаха един по един с преброяване  на  пълен глас –‘’1,2,3….12’’, а музиката и балоните в различни цветове добавиха голяма доза колорит на училищното тържество.

Празничната програма започна с ритуал по предаване знамето на училището и огъня – символ на духа и знанието. В своята реч по случай изпращането на абитуриентите  директорът на школото  Вангелия Петрелийска  пожела на зрелостниците успех в техните бъдещи начинания.

Изявилите се дванадесетокласници получиха грамоти и скромни подаръци за отличен успех.

Това бяха: Ванина Бозова, Илиана Гелемерова, Костадин Гочев, Магдалена Влахова, Мария Стоянова, Иван Петков и Костадин Таранинов.

Едновременно изпълнено с  радост и голяма  доза тъга ,   заради раздялата с любимите й нейни деца, както ги нарича , бе  тяхната любима класна  Заприна Глушкова  .

  Гвоздеят на церемонията бе поднесения символичен подарък от класната на 12 клас – плакет на випуска, а празникът на абитуриентите продължи и на следващия ден  с техния  прекрасен бал в комплекс ресторант „Делта“ – Огняново.

 Абитуриентите пристигнаха  на бала  променени до неузнаваемост с техните пищни тоалети и  отново последваха изненадите им за  обичаната  класна .

За обичта й и всеотдайния труд те й подариха Ваучер за почивка с ТА „Оазис-А“ на стойност 420 лв.

Така , едновременно с всичките приятни емоции  и тази година СУ „Никола Вапцаров“-Хаджидимово  изпрати в реалния живот и реализация поредните х умни, способни и знаещи млади хора  което създава чувство на значимост, удовлетвореност и радост.

коментара

Новини

Цяло лято фолклорни концерти в Добринище

Публикувано

на

Oт 6-и юли до 7-и септември от 19,30 часа, всяка съботна вечер, сцената на площада в Добринище ще прелива от прекрасни песни и танци.

Това лято празниците включват 10 концерта на ансамбли от различни фолклорни области на България и чужбина, които ще представят своите програми за жителите и гостите на града.

Идеята възникна преди осем години и вече се превърна в традиция. „Добринишко лято“ се организира под патронажа на кмета на община Банско Георги Икономов и със съдействието на кметство Добринище и НЧ „Димитър Благоев – 1925“. Проявите са без възрастови ограничения и дават възможност за изява на всички обичащи фолклора.

Откриването е на 6 юли- събота от 19,30 часа, с талантливите изпълнения на МФГ „ДЕСИЛИЦА“ и гост-изпълнител.

„ДЕСИЛИЦА“, с ръководител Костадин Галчев, ще представи своя юбилеен концерт „30 години с песен в сърцето“. Групата съхранява традицията на българската фолклорна песен и нейната уникалност вече дълги години и я предава на млади последователи.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Ансамбъл „Пирин“ с блестящо представяне по време на турнето си в Европа

Публикувано

на

Творците от Ансамбъл „Пирин“ за пореден път впечатлиха  чуждестранната публика.

Те взеха участие в 24-тото издание на Международния фестивал за изкуства в град Будапеща, Унгария, откъдето се завърнаха с плакет. След изявата си в Будапеща, емблемата на Пиринския край се представи достойно на Международен фестивал в  град Миява, Словакия.

За турнето бе подготвен специален репертоар, като в него бяха дни от най-емблематичните музикално танцови платна на ансамбъла от Пиринския край, така и произведения от различни фолклорни области на България.

Това е поредното участие за тази година на ансамбъл „Пирин“ на международна сцена. През април  2019 творците спечелиха първо място и на Световния фолклорен фестивал „Майорка“.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ