Прогноза за времето – 27 май (понеделник)

Днес ще е предимно слънчево с висока облачност. След обяд над западните райони ще се образуват купести облаци и на отделни места, главно в планините, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса, по-ниски – по Черноморието.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно облачно и максимална температура 29 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 21 и 24 градуса. Температурата на морската вода е 16-17 градуса. Вълнението на морето ще е до 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, с по-съществени увеличения на облачността над масивите в Западна България и на отделни места там след обяд краткотрайно ще превали. Вятърът ще е до умерен от юг и с него температурите още ще се повишат; максималната на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра – около 14 градуса.

Във вторник и сряда около и след обяд над Западна България ще се развие по-значителна купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. В часовете преди обяд, както и в Източна България ще бъде слънчево. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще са между 27 и 32 градуса, по-ниски – през първия ден по Черноморието, където югоизточният вятър ще се усили.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене