За какво гласуваха лидерите на ВМРО

Красимир Каракачанов: Гласувах за България, за да се чува българският глас в Европейския парламент

Министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов упражни правото си на глас на 26 май сутринта в столичното 134 СОУ „Димчо Дебелянов“.

Активността не е особено висока, но се надявам след обяд това да се промени, каза вицепремиерът след като пусна бюлетината си.

Гласувах за България, за да се чува българският глас в Европейския парламент, защото трябва да се защитават българските интереси. Всеки има едно семейство и това е България, допълни Каракачанов.

Всяка държава гони своите интереси и ако нашите евродепутати продължават да се кланят на партиите майки в Европа, България няма полза от тях. Няма значение от кое европейско семейството си – има само едно семейство и то е България, заяви Каракачанов.

Забраната за публикуване на екзитполове да отпадне, но не от сутринта, а може би от 12 или 14 часа. С отпадането на забраната ще се стимулира да гласува този, който види, че кандидатът му води, както и този, който види, че неговият избор изостава, смята Красимир Каракачанов.

Видео >>>

Ангел Джамбазки гласува за силна България в Европа на отечествата

Гласувах за силна България в Европа на отечествата, каза водачът на листата на ВМРО – Българско национално движение за европейските избори Ангел Джамбазки.

След кратко объркване с изборните секции кандидатът за евродепутат упражни правото си на глас в секция номер 62 в столичното СУ „Филип Станиславов“.

Моят избор винаги е бил родолюбието, патриотизмът, националната отговорност, каза той.

Ангел Джамбазки избра за гласуване варианта с машина.

Технологиите се развиват много бързо, исках да проверя как става с машини. Видяхте, че е много бързо и лесно, добави той. Джамбазки обърна внимание на това, че в избирателните секции все още няма много гласоподавателите.

Много е притеснително това, че няма много хора. Призовавам всички българи, които се интересуват от бъдещето на отечество ни да отидат днес до урните. Не отнема много време. Днес хората са работодатели и началници и трябва да дават задача на тези, които избират, коментира още той.

Доц. Милен Михов: Гласувах за хора, които бранят България в един силен Европейски съюз

Народният представител от ВМРО и заместник-председател на партията доц. Милен Михов даде своя глас в изборите за Европейски парламент. Той упражни своя глас в ОУ „Петко Славейков” във Велико Търново.

Днес не гласувах за партия, а за хора – искрени патриоти, хора, които бранят България. Хора, които познавам отдавна и за които съм убеден, че ще работят за една силна, просперираща България в един силен Европейски съюз. Съюз с повече Европа, с повече истина и повече справедливост.

Колкото по-висока е избирателната активност, толкова повече хора участват пряко в управлението на собствените си съдби. Затова е необходимо всеки български гражданин, всеки патриот да гласува, за да не остави своята съдба в ръцете на етническите партии, на корпоративния вот, на купения глас, а с уверение да се произнесе за бъдещето на България, коментира народният представител доц. Милен Михов.

Искрен Веселинов: Гласувах за нов път пред България и Европа

Аз гласувах! За нов път пред България и Европа. Път, верен на патриотичните и християнските ценности, които ни правят българи, заяви заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Той упражни правото си на глас в Русе.

Видео >>>

Сиди отдаде почит към полк. Дрангов и гласува в Пловдив

Народният представител от ВМРО и трети в кандидатската листа на партията за евроизборите Александър Сиди гласува в Пловдив.

Днес е ден на избор. Но и днес се навършват 102 години от героичната смърт на полковник Борис Дрангов! Онзи същият, който казва „в смъртта няма нищо страшно, защото е сладко да се мре за България“.

Днес ние от ВМРО – Пловдив се поклонихме пред величието на Дрангов. В дни като днешния, когато ВМРО ще извоюва своята поредна победа, трябва да си спомняме за героите от славното ни минало! За Организацията! За ВМРО! Да живее България, написа Сиди във „Фейсбук“.

Красимир Богданов: Гласувах за единна, силна и просперираща България в Европа на нациите и отечествата

Гласувах за единна, силна и просперираща България в Европа на нациите и отечествата! България, както в 718 г. и 1396 г., е призвана да брани Европа, за да можем да съхраним културата, традициите и християнските ценностите на Стария континент, заяви народният представител от ВМРО Красимир Богданов, след като гласува в 50-та изборна секция във Враца.

Гласувах, мечтата за която загиваха дедите ни: „България на 3 морета“, никога да не умира. Гласувах за Европа на нациите и отечествата, на културата, традициите и християнските ценности, и твърдо против, Европа на двойните стандарти, на джендър идеологията, на гетата и нелегалната миграция, допълни той.

Богданов поздрави и 19-годишната Дебора Николова, която гласува за първи път във Врачанския квартал „Кулата“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене