Свържете се с нас

Анализи и Коментари

Плевнелиев: Разрушаването на Европейския съюз ще доведе до национален егоизъм и регионални войни

Публикувано

на

Популистите и евромразците са свързани с Русия, категоричен той

Разрушаването на Европейския съюз ще доведе до национален егоизъм и регионални войни. Това заяви пред Bulgaria ON AIR президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.). Той бе категоричен, че всички национал-популисти и евромразци, които се борят съюза да се разпадне, са свързани с Русия. Дори и те обаче вече са наясно, че подобен ход ще бъде пагубен за всички.

Плевнелиев също така допълни, че за развитието на Европейския съюз е много важно Франция и Германия да продължат да вървят напред и да дърпат останалите страни със себе си.

„Европейското единство е важно за мира. Важно е Франция и Германия да продължат да вървят напред. Дори национал-популистите си дават сметка, че Европейският съюз е проект за мир и разрушаването му ще доведе до национален егоизъм и регионални войни. Най-големият враг на Европа са ненаучените уроци по история. ЕС трябва да се реформира така, че признавайки силата на дадена държава да добави стойност към нея. Всички национал-популисти и евромразци, които имат шанс да изпратят рекорден брой депутати в сърцето на ЕС, са свързани с Русия“, разказа той.

Президентът също така сподели, че българите вече са наясно с важността на членството ни в Европа и те все повече се вълнуват от случващото се в съюз.

„Хората си дават сметка за важността на ЕС и как той промени за добро съдбата на българите. За пореден път трябва да отчетем, че политическите партии у нас не успяха да адресират важните теми, които са свързани с ЕС и мястото на България там. Не видяхме качествен дебат, който да дефинира решения на проблемите. Опозицията искаше да обърна кампанията на референдум за легитимността на властта. Изборите са висш акт на демократична култура. Гражданите трябва да знаят, че ако искаме да се чувстваме равни на другите, трябва да си даваме сметка, че това ще стане само, когато го отстояваме и препотвърждаваме“, допълни Плевнелиев.

Павел Гълъбов

dnes.bg

коментара

Анализи и Коментари

Хеликоптер се включи в потушаването на пламъците край Сухото езеро

Публикувано

на

Гасенето в района продължава

Хеликоптер на авиобаза „Крумово“ се включи вчера следобяд в потушаването на пламъците край Сухото езеро над Кирилова поляна в Рила.

Първоначално пламъците са избухнали на площ от 1 декар, но след което огънят се е разпрострял.

В района на Сухото езеро има борова растителност и треви.

Както съобщихме, сигналът за пожара е подаден към 10.00 часа от турист, който слизал от хижа „Рибни езера“ към Рилския манастир.

Според информацията към момента пожарът е предизвикан от туристи, които са нощували в района на езерото и са палили огън.

Гасенето на огнения ад в района ще продължи и през днешния ден.

 

коментара

Продължете с четенето

Анализи и Коментари

И ръководство на училище се обяви в защита на законността и правото!

Публикувано

на

След като Топ Преса се обяви в подкрепа на законността и правото, поддържайки кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, в редакцията ни наистина последваха много реакции по темата. Местни представители на юридическата гилдия, районни прокурори и общественици, също заявиха подкрепата си към кандидатурата на Иван Гешев. Редом с тях обаче, държат да заемат позиция и представители на образованието. В писмо до нас ръководството на ОБУ „Христо Ботев“ село Долно Дряново община Гърмен, декларира пред широката ни аудитория, че също застава в подкрепа на законноста и правото. “ Съдебната система на България е съвкупността от институции, които въплъщават една от трите власти в страната – съдебната (другите две са изпълнителна и законодателна). На първо място устройството на съдебната система е уредено в Конституцията, на второ за всички действия на тази власт си има строг закон. Опитът да се прескочи този закон, Коститутицята е нагло вмешателство в държавната работа. Зад каниддатурата на Иван Гешев застанаха всички институции в тази система. Прокуратура, структури на МВР заявиха че Иван Гешев е най – достойната фигура за главен прокурор. Това не може да бъде подминато с лека ръка. Това е показателно за правилния избор. Ние като представител на една българска институция, сме за институционалността, за държавността, за законите…и за това подкрепяме кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор “ пишат ни от ръководството и дори ни зявиха, че ще упълномощят свой представител за изготвяне на подписка в подкрепа на законноста.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ