Лудогорец поставен при жребия за първия предварителен кръг на Шампионска лига

България е на 24-то място в ранглистата на УЕФА за евротурнирите, затова родният първенец Лудогорец ще започне участието си в най-престижния клубен турнир в света Шампионска лига още от първия квалификационен кръг, съобщава „Фокус”.

Тимът от Разград има клубен коефициент от 27.000 точки – на 58-о място е по този показател. Въпреки това на избраниците на треньора Стойчо Стоев могат да се паднат доста трудни съперници. Сред тях са шампионите на Румъния – ЧФР Клуж, на Унгария – Ференцварош, и на Полша – Пяст Гливице. Сред потенциалните опоненти е и ФК Рига, който измъчи ЦСКА в Лига Европа преди година.

През миналия сезон Лудогорец бе елиминиран в квалификационните кръгове на Шампионска лига от унгарския шампион МОЛ Види. Тогава мачът в Разград завърши 0:0, а при гостуването „орлите” загубиха с 0:1.

Жребият за първия и втория квалификационен кръг на Шампионска лига е на 18 юни. Първият двубой е на 9/10 юли (вторник/сряда), а реваншът е на 16/17 юли (вторник/сряда). Мачовете от втория квалификационен кръг са съответно на 23/24 и 30/31 юли.

Стартът на новия сезон в Първа лига е в уикенда на 13 юли.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене