Свържете се с нас

Новини

Министър Кирилов запозна адвокати с мерките за подобряване на регистърните производства в Агенция по вписванията

Публикувано

на

Агенцията по вписванията ще публикува на 17 юни т.г. методически указания за работата на длъжностните лица по регистрацията (ДЛР) на базата на готвен в момента анализ.
Това стана ясно днес по време на срещата в Министерството на правосъдието на министър Данаил Кирилов и Омбудсмана на Република България Мая Манолова с представители на Фейсбук общност на българските адвокати (ФОБА).
По време на дебата адвокатите дадоха конкретни примери за проблеми в регистърните производства и главно с постановяване на откази за вписване, такси и разходи в производствата, уеднаквяване на практиката и прозрачност.
Министър Кирилов запозна адвокатите с предприетите от началото на годината мерки за  уеднаквяване на практиката на ДЛР и подобряване на контрола върху работата им.
Една от тях е създаденият отдел „Анализ, методология и организация“, чиито основни функция и задача е да  събира, синтезира и анализира информацията относно постановени откази на длъжностни лица по регистрацията, както и на информация за постановени съдебни решения по обжалвани пред съда откази.
Целта е на база на тези анализи, Агенцията по вписванията периодично да изготвя предложения за изменение и допълнение на нормативни актове, свързани с дейността на длъжностните лица по регистрация.
Създаден е и отдел „Административно – наказателна дейност“, чиято функция е налагане на административни наказания и ангажиране на административно наказателна отговорност, включително и на длъжностните лица по регистрация, в случаите на неправомерно постановени откази или извършени вписвания.
С цел предотвратяване на порочни практики е въведен и принципът на случайно разпределяне на заявленията от информационната система на длъжностни лица по регистрацията. Същият принцип е въведен и по отношение на разпределяне на заявленията след дадени указания за отстраняване на нередности, каза още правосъдният министър.
Той покани представителите на  ФОБА да вземат участие в заседания на сформирания наскоро консултативен съвет към Агенцията по вписванията по темите за развитието на регистърните производства.
Министър Кирилов изрази готовност за дебат по преодоляване на срещаните проблеми.
Омбудсманът Мая Манолова потвърди готовността си да предложи законодателни промени за възстановяване на съдебните разноски при незаконосъобразни откази, постановени от служители на Агенцията. Тя настоява още в закона изрично да се въведе и задължение ръководството на Агенцията да предприеме мерки за уеднаквяване на практиката на длъжностните лица по регистрацията.
В заключение адвокатите благодариха за срещата и заявиха, че ще предоставят конкретни предложения за подобряване на регистърното производство.

коментара

Новини

За пръв път след смъртта на баща си Кремена Халваджиян свири на виолончело за музиката на „Пътят на честта“

Публикувано

на

Виртуозният музикант Виктор Стоянов стои зад чудесната композиция на основната музикална тема на сериала

Невероятна лична и професионална история е част от написването и изпълнението на завладяващата музикална тема на най-новия сериал в ефира на NOVA – „Пътят на честта“. Музиката е дело на световно признатия български композитор и музикант – Виктор Стоянов, а основната солова партия е изсвирена на виолончело от Кремена Халваджиян, която е завършила музикално образование с този инструмент.

Преди 25 години си отива бащата на Кремена – известният диригент на Софийската опера Людмил Дешев. В този момент тя прибира виолончелото си и се зарича никога повече да не свири. В мига, в който тя чува музиката за сериала „Пътят на честта“, написана специално от Виктор Стоянов, остава без думи. Виктор и съпругът на Кремена и продуцент на сериала – Магърдич Халваджиян, й предлагат тя да изсвири основната солова партия. В началото тя отказва, но след дълги убеждения от страна на двамата накрая се съгласява да се впусне в това предизвикателство. „Кремена е невероятен музикант и това си личи. В началото беше много притеснена дали ще се справи след такава дълга пауза. Но всичко се получи чудесно, звучи прекрасно!“, сподели композиторът Виктор Стоянов.

Виктор Стоянов е професионалист, признат на световно ниво в музиката, бивш заместник-министър на културата и директор на Софийска филхармония. Работил е по музиката на много филми, телевизионни реклами и компютърни игри. Участва в написването на саундтрака на една от най-нашумелите игри – Crysis II, заедно с екипа на световно известния композитор Ханс Цимер.

„Изкуството е това да изкараш от твърдата черупка на човека истинската емоция!“ – споделя Виктор Стоянов. За тази цел за него е важна близката работа с режисьорите, продуцентите и сценаристите на продукцията – идеята и вижданията на всеки от екипа са ценни за написването на точната и завладяваща музика за всеки проект. В „Пътят на честта“ Виктор е привлечен от многопластовата история на сценария и изключително силните, истински образи.

„Пътят на честта“ за двете фамилии в сериала продължава и тази седмица от понеделник до четвъртък в 22 часа по NOVA! Зрителите ще станат свидетели на първото преплитане между двете сюжетни линии в сериала. В следващите серии на малкия екран феновете на „Пътят на честта“ ще бъдат въвлечени както в тъмни неща като поръчка на убийство, опит за отвличане, така и в първите трепети на любовта между двама тийнейджъри.

коментара

Продължете с четенето

Анализи и Коментари

И Санданската прокуратура твърдо подкрепя Иван Гешев за главен прокурор!

Публикувано

на

Бледите опити да се опетни името на каниддатът за главен прокурор на държавата Иван Гешев, избледняват все повече и са почти на изчезване. Официалната си подкрепа към кандидатурата на Гешев, изразяват и колегите му от Районната прокуратура в Сандански. Те ни удевомяват, че колегията се включила в националната декларация подписка в подкрепа на Иван Гешев и заявавт пред Топ Преса, че нямат никакво съмнение, че следващия главен прокурор на Републиката ще бъде именно – Иван Гешев. Качествата на Гешев са неоспорими според колегите му от Сандански, резултатите от работата му видими и с висока обществена подкрепа, професионалист, качествен човек. Иван Гешев заслужава да бъде следващия главен прокурор на страната, довършват колегите му от Сандански пред Топ Преса.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ