Хаджидимово и Якоруда без усвоени средства по програмите за ТГС за периода 2007-2013г.

муса палев

Хаджидимово и Якоруда са единствените общини в Пиринско, които не са усвоили средства по програмите за трансгранично сътрудничество през периода 2007-2013г. По време на двудневно заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район в Сандански, бяха обсъдени и възможностите за териториално сътрудничество с Гърция, Сърбия и Македония.
Домакин на заседанието бе областният управител на Благоевградска област Муса Палев.
„Регионалният съвет за развитие много сериозно обсъди всичко, което е усвоено по проекти от населените места в областта до момента и какво предстои от тук нататък”, съобщи губернаторът на Пиринско Муса Палев.
Регионалните съвети за развитие са органи за провеждане на държавната политика за регионално развитие в 6-те района от ниво 2 в страната. Съгласно законодателството за регионално развитие, в състава на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район участват представители на министерства, областните управители на петте области от Югозападен район – София, София област, Перник, Кюстендил и Благоевград, кметове на общини и членове на общинските съвети в района, както и представители на социално-икономически партньори.
От първи юли председател на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район ще бъде областният управител на София. До сега тази функция изпълняваше губернаторът на Пиринско Муса Палев.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене