С дълги хора и сърдечни пожелания, цялото село Рибново изпрати своите 17 абитуриенти

Нели Зелева е отличничката на класа от випуск 2019

До късно снощи на площада в гърменското село Рибново се виеха дълги хора, като най-личните игрохорци бяха 17-те абитуриенти от випуск 2019 които завършиха успешно средното си образование в СУ ”Йордан Йовков“.

Жителите на Рибново снощи излязоха на площада, за да изпратят абитуриентите и да им пожелаят щастливо плаване в реалния живот.

Утре на 26 май абитуриентите от Рибново ще празнуват своето завършване на средното си образование в  атрактивния комплес „Барото“, заедно със своят обичан и уважаван класен ръководител, Пламен Бакиев, а след бала си заминават на страхотна десетдневна екскурзия съчетана с емоции и релакс в известният турски курорт Кушадасъ.

Голямо и трепетно бе и училищното тържество в СУ “Йордан Йовков“ в Рибново вчера, посветено на Светите братя Кирил и Методий.

Директорът на школото, Манчо Джуркин поздрави с пламенни слова по случай празника своите колеги, възпитаниците на голямото училище и всички гости, които с голямо удоволствие наблюдаваха невероятната празнична програма.

С вдъхновяваща реч Манчо Джуркин изпрати и абитуриентите от випуск 2019, повечето от които ще  кандидатстват във ВУЗ в София, Пловдив, Благоевград и др.

На вълнуващото и атрактивно училищно тържество, второкласниците изпълниха модерен танц с ветрила под съпровода на музиката на песента „Притури се планината“, по-големите ученици от 5 клас пък изпълниха красивия танц „Ширто“, облечени в народни носии.

Невероятни бяха вчера на тържеството по случай 24-май и първокласните, които впечатлиха всички със стихотворения и невероятен танц както и всички ученици представили се на прекрасното тържество с рецитали, мажоретен състав и много други изяви, с които провокираха  празничният дух сред учители, ученици, родители и гости.

Тазгодишното честване на светлия празник 24 май, Денят на българската писменост, наука и култура ще остане паметен за всички от Рибново и ще се помни още дълго, тъй като наистина бе стилно и много добре подготвено и представено от  учителите и учениците.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене