Министър Петков откри нова социална кухня в Банско

Министърът на труда и социалната политика – Бисер Петков, и кметът на община Банско – Георги Икономов, откриха вчера новата социална кухня към Домашния патронаж в курортния град. Градоначалникът благодари на министъра за подкрепата, която получава общината от министерството за реализирането на редица социални проекти. Бисер Петков подчерта ,че община Банско е еталон за коректен партньор и взаимодействие между централната и местната власт. Той остана впечатлен при посещението си на Дневен център „Здравец“ и Защитените жилища от условията, които са създадени, за да могат потребителите да живеят добре, да се социализират и дори да мечтаят за бъдещето си.

Община Банско предлага 17 социални услуги и продължава да надгражда в интерес на гражданите.

Поредното доказателство за това е и новата социална кухня, тъй като старата бе морално остаряла и с по-малък капацитет.

Общината реновира стара сграда и успя да осигури проектно съфинансиране. Санирането и изграждането на покрива бе финансирано чрез програма „Красива България”, то е на стойност 214 210.00 лева, а съвременното оборудване се осъществи чрез проектното финансиране от Фонд „Социална закрила” и община Банско.

С новата придобивка и с най-новия проект за интегрирани здравно-социални услуги – “Патронажна грижа”, социалните услуги се увеличават и подобряват.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене