Чаят в сърцето на Родопите е с аромат на щастие и любов

В България е красива по природа и има много уютни местенца, които ни карат да се чувстваме като у дома си. Едно от тях е къщата за гости „При Малкия“ в село Лещен. То се намира в община Гърмен, област Благоевград, Югоза­падна България – на 7 км от с. Гърмен и на 14.5 км от Гоце Делчев посока север, на ня­колко километра от село Кова­чевица и на 114 км югоизточно от Благоевград. Село Лещен е старинно селище със запазени старинни къщи. Днес там ни отвежда Невяна Симеонова, която изпрати своето впечат­ление за домакините.

Една къща се изгражда с човешки ръце, а един дом, с човешки сърца”. В Родопите има и здрави ръце, и големи сърца. Много. Топли, обича­щи и едновременно корави и силни. Толкова силни, че да се справят с всички пре­вратности на съдбата. Та­кива са сърцата на Пемба и Ахмед Мутишеви и техния син Исуф.

Пословични с трудолю­бието и гостоприемството си. Харизматични, весели и всеотдайни. „При Малкия”, в с.Лещен е тяхната къща за гости.

В центъра на селото, сгу­шена в прегръдките на пла­нината. Тук те посрещат с усмивка и с думите „чувствайте са като у дома си“ …и ти наистина така се чувстваш.

Дворче с цвят, зеленина и свежест. Барбекю, звезди и романтични звуци. Чардак, на който ти се иска да запе­еш онази песен, която никога не си я чувал. Без да се усе­тиш ставаш малка, но много значима част от тази приро­да.

В сърцето на Родопите чаят е с аромат на щастие и любов, а ухаещата баница на прекрасната домакиня ти на­помня бащиното ви огнище. Къщата за гости „При Мал­кия” е една люлееща се душа в теб, която мо­жеш да откриеш само там.

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене