Старият път за Мосомище – превръща се в новия Ориндж Каунти на Гоце Делчев!

ЛУКСОЗНИ БАРОВСКИ ИМЕНИЯ НИКНАТ КАТО ГЪБИ НА БИВШИТЕ СЕЛСКИ ЛОЗЯ – ИМОТИТЕ ТАМ СКАЧАТ ТРОЙНО!

Село Мосомище до чети­ри-пет години ще се превърне в тих и спокоен квартал на град Гоце Делчев. Прогнозите са не само на местните жи­тели, но и на голям процент от бизнесмените и инвести­торите, закупили имоти там и в най-новата и атрактивна зона за строителство – лозя­та покрай стария път от Гоце Делчев за Мосомище през предприятието „Пиринпласт“. Допреди десетина и повече години мястото, известно като околовръстния за Мосомище, беше забравена зона, ползва­на за пряк път на пешеходците до града.

Около района витае­ха какви ли не слухове, в това число за убита жена преди много време, която се явявала като дух до ден днешен, обле­чена в бяло, близо до канала, преминаващ под пътя. Беше западнало, а и на места има­ше нерегламентирани смети­ща. В последно време обаче хората, оценяващи все пове­че стойността на спокойстви­ето, тишината и хубавата при­родна гледка, приеха мястото като идеална територия да си построят мечтания дом. Една по една в района взеха да растат такива къщи, на които и столичните баровци биха завидели. Направо имения. Пик на строителството има.

Класацията я води местният бизнесмен Лобо Златинов, който е построил такова име­ния с гаражи за всичките си коли, в това число и специ­ално пригодено помещение за големия си кемпер. Дво­ровете са като голф игрища и това показва, че в района на град Гоце Делчев криза­та, за която се говори, май е мит. Къща тук строи и бивши­ят собственик на ресторант „Шанс“ в град Гоце Делчев, който видимо влага парите от продаденото си заведение в прекрасен имот тип рези­денция. Това доказва твър­дението, с което започнахме – че съвсем скоро Мосомище ще бъде квартал на град Гоце Делчев.

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене