Свържете се с нас

Новини

Николай Ненчев в Благоевград: Призовавам всички българи да гласуват на Евроизборите с разума си, а не емоционално!

Публикувано

на

„Европейският приоритет е общ за всички държави, на мен ми се иска да излезем от този тип говорене. Не приемам идеята за национални държави в рамките на Европейския съюз, а по-скоро за пълна, тясна и изключително динамична интеграция в европейските структури. Само тогава можем да очакваме благоденствие, по-висок жизнен стандарт, по-голяма сигурност и разбира се, отстояване на едни ценности, които са общо европейски.“, така независимият кандидат за евродепутат Николай Ненчев коментира възгледите си относно това, какъв трябва да бъде европейския приоритет за България през следващите 5 години, по време на посещението си в Благоевград днес.

Повод за посещението му бе откриването на изложба, посветена на 70 години от създаването на НАТО и участието на първата българска рота във военния алианс.

По време на откриването й, Ненче се срещна и разговаря със съмишленици, симпатизанти и приятели, и коментира актуални и важни въпроси, свързани с предстоящите Европейски избори.

Предстоящите избори са важни не само за България, каза той и допълни, че това което силно го безпокои е, че една голяма част от кандидатите за Европарламента сега, „ще търсят форма и начин по-скоро да вредят, да рушат Европейския съюз отвътре“. Такива цели Ненчев припознава в т.нар. националпопулистки и евразийски организации.

„Много силно се безпокоя, че точно в рамките на последните няколко дни преди изборите, тук се провежда един голям евразийски форум – на много високо ниво, и то под патронажа на президента Румен Радев. Това е много силен негативен знак, но той пък в голяма степен разкрива какви са истинските намерения на тези хора, т.е. да ни отделят от ЕС и да ни направят повече зависими от Русия и Руската империя.“, допълни още Ненчев.

Той коментира още редицата вътрешни скандали, под знака на които мина настоящата предизборна кампания и начина, по който същите ще се отразят на имиджа на България в Европа.

„Не Европа, а сами трябва да си помогнем, за да подредим нещата тук. Преди повече от 30 години зададох на свой възрастен приятел, осъден на смърт от режима, въпроса колко дълго ще продължи прехода и кога наистина ще бъдем достатъчно свободни. Той ми каза – поне 10 години, а на мен това ми изглеждаше изключително дълъг период. Минаха 30 години и горе-долу сме в същото положение. Ако не се интегрираме, ако Европа не стъпи тук със своето законодателство, със своята правна норма, със своята ценностна система, няма как да излезем от състоянието, в което сме днес.

Що се касае за т.нар. „Апартаментгейт“ – струва ми се, че акцентът е леко изместен. Ние трябва да търсим отговорност от институциите и службите за сигурност, защо сега? ДАНС проспаха ли цялото това време? Изпращали ли са сигнали? Сега виждам, че главният прокурор Сотир Цацаров се е активизирал, но трябва да се започне от него и на първо място на него да бъде извършена такава проверка. На второ място той сега изисква информация от ДАНС, за всички офшорни сметки на властта, но досега не го ли е правил? А ако ДАНС са имали тази информация, а това очевидно е така, защо до момента не са я предали? Този скандал от една страна е оздравителен, но от друга – много закъсал“, заяви още независимия кандидат за евродепутат.

Той коментира още острата липса на доверие от страна на хората към българските съдебни институции и фактът, че българите разчитат повече на Европейската прокуратура. По този повод Ненчев заяви, че няма нищо лошо в това, след като съдебната система и прокуратурата в Европейския съюз работят ефективно и дават резултати, да наложим същите правила в България.

„Независим кандидат съм, за да дам възможност на много по-широк кръг избиратели да подкрепят именно един независим кандидат от една страна, който не е обвързан и не носи отговорност пред никого, няма пред кого и с кого да се оправдавам. От друга стана поемам лична отговорност изцяло. И ще направя всичко възможно, всички тези послания, които съм изпратил, да бъдат вменени като мои основни задължения и така ще бъде.

Ненчев призова всички български граждани да гласуват с разума си, а не емоционално.

„Нека този път направим избора си въз основа на историческите факти, винаги съм бил последователен в политиката, която съм водил, винаги съм била устойчив и винаги съм бил голям най- голям привърженик на Евроатлантическата интеграция на България.“

коментара

ВМРО

Всяка неделя, 17.00 ч., ТВ България 24 – „Директно“ с Ангел Джамбазки

Публикувано

на

Гледайте всяка неделя от 17.00 ч. по Национална телевизия България 24 „Директно“ с Ангел Джамбазки.

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

КРИБ-Перник подкрепи кандидата на ГЕРБ за кмет на града Вяра Церовска

Публикувано

на

Вашият голям успех са милионите, които разплати община Перник на фирмите. Тези средства отидоха по разпределение към доставчиците и служителите във фирмите. Не вярвахме, че в този недоимък на средства ще успеете и да  платите задълженията, и да строите. Това заяви председателят на КРИБ-Перник Георги Милев, който заедно с присъстващите членове на работодателската организация заяви категорична подкрепа към кандидата на ГЕРБ за кмет на община Перник Вяра Церовска. Той не скри, че през последните 4 години кметският екип е създал условия и среда за това бизнесът в града да просперира.

„Градът промени облика си. 70% от перничани искат да се развиват професионално тук, в Перник. Доказателството за моите думи е проучване, което направихме с жители на града. Отговорът е повече от категоричен“, отбеляза Георги Милев.

„Разговорът за развитието на града и създаването на нови работни места е пряко свързан с бизнеса. Заедно с вас ще говорим за това как ще се развие индустриалната зона, защото развитието ѝ минава през енергията и труда на работодателите в Перник. Необходимо е проектиране, което да позволи на инвеститорите да вложат средства, за да направят Перник един по-добър район“, сподели Вяра Церовска.

„Преди 4 години, когато застанахме пред вас, за да поискаме вашата подкрепа, се четеше в очите ви недоверие. С работата си доказахме пред вас, че заслужаваме вашето доверие“, заяви народният представител д-р Александър Александров.

„Бизнесът в Перник, с високото си качество на работа и добрият продукт, който предлагате, винаги сте във фокуса на нашето доверие“, сподели председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ