Свържете се с нас

ВМРО

Ангел Джамбазки: Нормално е хората да ги интересуват доходите и да пречупват европейските избори през тази призма

Публикувано

на

Основният въпрос, който задават българските граждани навсякъде, е свързан с доходите и това е нормално. Естествено, че всеки гражданин се интересува от това как ще живее. Не можеш на един човек, който взима в шивашки цех 350-400 лв., да му говориш на брюкселски език. Не те разбира, а и не е длъжен да те разбира. Така че напълно нормално хората да ги интересуват доходите и да пречупват европейските избори през тази призма. Ние имаме история зад себе си. На мен ми е лесно да водя тази кампания, защото имам какво да им отговоря.

Това каза за предаването „Делници“ по ТВ Евроком водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки.

По време на изборите е нормално да бъде разговора повече самостоятелен, отколкото за общото, защото всяка политическа сила иска да защити своя добър резултат. Но това, което мога да кажа за честта на колегите, с които съм работил, е, че пет години, дори партии, които в България отричам и смятам, че са противоконституционни, смислените европейски представители работиха добре. Разбира се, имаше и такива, които не ходиха на работа, които бяха туристи, но това е въпрос на личен избор, заяви Джамбазки.

По темата с нападките срещу него той отговори:

На всяка една нападка срещу мен ще отговарят тези, които са клеветили, в съда. Измислиха какви ли не глупости, даже чух в ефира на Вашата телевизия, с която сме в чудесни отношения, че съм нямал образование – завърших с отличен успех Софийската математическа гимназия, завършил съм Софийски университет – правоспособен юрист съм. Когато човек не е достатъчно умен, за да измисли дори добра лъжа, се получава такава смешка. Измислиха ми някакъв апартамент във Франция – ако го намерите – подарявам Ви го. Това са глупости и хората, които ги говорят, не са особено умни, с тях ще се видя в съда.

Ако получа подкрепата на българския народ на европейските избори, то аз ще продължа работата си по няколко направления. Първото е свързано с двойните стандарти на всичко. Идвам от среща с КНСБ – говорихме за двойни стандарти в земеделието. А като цяло двойните стандарти са навсякъде – пакет „Мобилност“, в качеството на храните, в нивото на субсидиите – всички тези битки продължават и трябва да бъдат продължени, категоричен бе Джамбазки.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

коментара

ВМРО

Ангел Джамбазки: Наши евродепутати ще гласуват за спирането на строителството на АМ „Струма“

Публикувано

на

Според представителя на ВМРО в ЕП в интерес на България е петицията да бъде затворена

В Европейския парламент е внесена петиция от 2018 г., която има за цел спирането на строителството през Кресненското дефиле. Една група изнудвачи с българско гражданство и маскирани като зелени се опитват да попречат на изграждането на тази част от АМ „Струма“. Те защитават чужди интереси и искат да попречат на България да завърши проекта.

Това заяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в предаването „Плюс-минус“ по Нова телевизия.

Те работят за чужд интерес, опитвайки се да прокарат друг проект, свързан с прокопаването на тунел, където отново са техните грантови интереси. Свидетели сме на зелено изнудване, допълни Джамбазки.

Има два варианта. Или ще направим магистралата такава, каквато може и трябва да бъде – в дефилето и над дефилето. Или тя няма да се случи. Вие сами преценете трябва ли да има връзка София-Солун. Още повече дали трябва да има връзка между Солун и Видин, Солун и Лом. Това е най-бързият път за китайското карго от Солун до Лом и Видин и от там по реката до всички европейски държави. Това би натоварило нашата инфраструктура, това би създало работни места. Това би спасило човешки животи в дефилето, каза още заместник-председателят на ВМРО.

Той предупреди, че ако се уважи тяхното искане, всяко едно българско семейство ще трябва да плати около 2500-3000 лева разноски.

Гласуването на петицията предстои другата седмица. В негова подкрепа ще има и български гласове, което не ме изненадва. Следващата седмица ще стане ясно кои са тези евродепутати, които ще го подкрепят. Те ще гласуват срещу българския интерес, прогнозира Джамбазки.

Ако бъде спряно европейското финансиране по този важен проект, ще трябва да върнем парите и да доплатим остатъка от сумата, изрази опасенията си евродепутатът. Джамбазки допълни, че за пореден път сме свидетели как български граждани работят срещу държавата си.

Той предупреди още, че тази петиция ще бъде използвана срещу нас.

Евродепутатът определи вносителите на петицията като зелените изнудвачи и рекетьори. Те пречат да се развият Банско и Витоша. Тези хора налагат екологичен терор. Това е новият болшевизъм, заяви Ангел Джамбазки.

коментара

Продължете с четенето

ВМРО

Ангел Джамбазки: Германия, Белгия и Франция се опитват да фалират нашите превозвачи

Публикувано

на

Внесени са две български петиции, които засягат дискриминацията на нашите превозвачи от властите в Германия, Белгия и Франция. Те са срещу целия тормоз, организиран и вдъхновен от президента Макрон, който цели да фалира този български бизнес, каза в „Още от деня“ по БНТ на живо от Брюксел евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки минути преди изказването си в Комисията по петициите в ЕП.

Петициите засягат селективното спиране на български камиони, дълги и ненужни проверки, изискване на документи, които не са необходими. Всичко, което правим, е да се спре Макрон, който иска да фалира този български бизнес, уточни той.

Продължаваме да се противопоставяме с всички възможни средства, категоричен бе Джамбазки.

По думите му той ще призове Европарламента да остави отворени двете български петиции и да изиска от Европейската комисия да притисне президента Макрон, за да престане дискриминацията на българския бизнес. Джамбазки увери, че аргументите му ще бъдат правилни, човешки.

Когато френските, белгийски и германски катаджии спират само български и румънски камиони, това е дискриминация. Когато френските, белгийски и германски полицаи и катаджии изискват документи, които не са необходими по законодателството, това е дискриминация. Целта на тази дискриминация е пределно ясна – да бъдат забавени българските превозвачи, да не могат да доставят стоката си навреме, да бъдат глобени, да бъде разстроен начинът, по който работят, обясни заместник-председателят на ВМРО.

Според българския евродепутат целта е ясна – французите, германците и белгийците се опитват да фалират българските фирми и да откраднат шофьорите, които да работят като гастербайтери, като черноработници, бекяри при тях.

Припомняйки случая с българския камион във Великобритания, в който бяха открити мъртви виетнамци, Джамбазки запита защо Еврокомисията не обръща внимание на фирмите, които се възползват от българското законодателство – регистрират фирми „пощенски кутии“ и извършват престъпна дейност в рамките на ЕС.

Ангел Джамбазки сподели, че вместо това са се захванали да спират българските и румънските шофьори, да ги тормозят и да се опитват да откраднат и разрушат български бизнес.

Запитан на кои държави страната ни може да разчита за подкрепа, Джамбазки обясни, че това са от пътния алианс – Румъния, Унгария Литва и Латвия, Испания и Португалия – до голяма степен влизат в него, за да запазят бизнеса си. Българският транспортен бизнес се е развил сам, не е субсидиран и дава 17 % от БВП. Тук е ролята на държавата ни да ги защити. За какви пенсии ще говорим, ако няма вноски в бюджета. Те трябва да бъдат защитени от лицемера Макрон, категорично заяви Джамбазки и допълни:

Очакваме комисията да остави петицията отворена и да се работи по поставените въпроси за дискриминация от страна на френските, германските и белгийските власти по отношение на българските превозвачи.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

В комисията по петиции на Европейския парламент, заедно с колегата Андрей Слабаков, изразихме категоричната си подкрепа за две български петиции, свързани с двойните стандарти в областта на международния транспорт. Петиция № 0098/2019 и петиция № 0226/2019 засягат проблем, който е изключително наболял и за който получаваме десетки сигнали всеки месец. Става въпрос за абсолютно незаконните и нарочни проверки на български камиони във Франция, които изискват от водачите да представят фактури за хотели, написа по-късно евродепутатът Ангел Джамбазки.

Ето и целия текст на публикацията му във Фейсбук:

Националните правоприлагащи органи не могат да изискват от водачите да представят документи, доказващи че тяхната редовна седмична почивка, която предхожда пътната проверка, не е прекарана в превозното средство. Това е в съответствие с член 36 от Регламент (ЕС) № 165/2014. Ето защо тази практика е чист произвол от страна на държави членки на ЕС, чиито лидери биха предпочели африкански мигранти пред законно работещи източноевропейци. Това е потресаващ двоен стандарт.

В настоящия момент се водят тежки междуинституционални преговори относно бъдещето на злополучния Мобилен „Пакет I“. Изключително важно е върху Европейската комисия да бъде упражняван натиск, за да бъдат уважени възраженията на страните от Източна Европа. В противен случай 30 години след краха на Берлинската стена икономическите бариери за източноевропейците остават непроменени.

Видео от изказването на Ангел Джамбазки и на Андрей Слабаков >>>

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ