Дългогодишната учителка от училището в Слащен , Звездица Пачеджиева удостоена с титлата „Учител на годината“

Старши учителят по Български език и литература от СУ“ Св. Климент Охридски „ в сатовчанското село  Слащен е удостоена с титлата “Учител на годината“.

Официалната церемония по награждаването се състоя в зала“Роял“ на хотел „Шератон“ в София. Сред официалните гости на целемонията  бяха  вицепрезидента Илияна Йотова, министъра на образованието Красимир Вълчев,председателя на СБУ Янка Такева, кмета на София Йорданка  Фандъкова и много други гости, които уважиха XXII Национален конкурс „Учител на годината‘‘ организиран от Синдиката на българските учители.

Наред с голямото признание и награда за дългогодишният й и отдаден на образованието труд , старши учител  Пачеджиева получи и покана за традиционният държавен прием на президента на Република България по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

На церемонията вицепрезидентът  Йотова  дебело подчерта  колко трудна е в днешното свръхинформирано време мисията на учителите и колко упоритост и отдаденост са необходими, младите хора да  се научат и  оценяват информацията с критичен поглед, да имат свое мнение, което да отстояват, а не да я приемат механично. Учителската професия е призвание, мисия и работа. Пре- подаването и ученето е сложен процес,в който учителят има огромна отговорност.Той изгражда у учениците качества, умения и нагласи, които да им помогнат в утрешния ден.

Ръководството на община Сатовча и общинския коор- динационен съвет на СБУ към КНСБ  в общ.Сатовча  също поздравявиха  отличената  за “Учител та годината „ г-жа Звездица Пачеджиева  и й пожелаха   да бъде здрава, все така всеотдайна и отговорна в благородната професия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене