Свържете се с нас

Таблоид

ЗЕМЕДЕЛСКА АФЕРА за милиони в Гоце Делчев!

Публикувано

на

КОЙ ЛАПА ОТ ЗЕМИТЕ НА БАНКЕРА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ НА ГЪРБА НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД И ДЪРЖАВА!?

 

Владимир Шаренкапов, бизнесмен от Самоков, известен в района на град Гоце Делчев, като крупен земеделски производител. Познат е на широката общественост, като буден протестър п отеми свързани с проблемите със земеделието и като член на УС на Националната асоциация на картофопроизводителите в България, за последното дори е ползван като консултант от по малки производители за решаване проблемите в дейността им.

Само преди месец Владимир Шаренкапов, придоби популярност около скандала свързан с това че давал по петдесет лева на айлякчии от гърменското село Дебрен за да ги закара на протест в София. Той с платените си протестъри се включи в протеста на Българската асоциация „Биопродукти“ в столицата за да искат оставката на земеделския министър Румен Порожанов, който в крайна сметка я подаде с аргумента – поради натрупани проблеми, свързани с биологичното производство.
За това, че в автобуса на платените протестъри на Шаренкапов от Дебрен е имало и непълнолетни ученици под 16 години, е подаден сигнал на тел. 112 и в РУ Гоце Делчев.
Никой от тези които били на протеста в София не се занимава със зеленчукопроизводство, закарани бяха за да правят тарапана като на всички бе платено от Шаренкапов по 50 лева, коментират възмутени дебренци.

Жалби против Владимир Шаренкапов до различни институции има и от собственици на заграбени от него земи в полето на Дебрен, Гърмен, Гоце Делчев и др. но на самоковеца не му пука тъй като бил сигурен в опънатия над бизнеса му чадър който е най- вече партиен. Хвалел че в миналото бил правешки зет и бил съсед на Тато от където захванал здравите си връзки.
„Със закараните платени викачи в София окончателно лъсна цялата истина за този човек , коментират още собственици на земеделски земи от Дебрен с претенции, че са ощетени от Шаренкапов.

На протеста в столицата е бил и евродепутатът от БСП Момчил Неков, разказват платените дебренски протестъри , който отишъл при тях и обявил , че подкрепя протестиращите около 150 души и техните искания и, че е нужна промяна в политиката на държавата към сектора, защото „проблемите им няма да се решат със смяна на един министър с друг“.

За Владимир Шаренкапов който е от Самоков се знае, че в района на общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово за картофеният си бизнес е завладял хиляди декари общински и частни земи. Почти цялото „Летище“ в Гоце Делчев сеел с картофи. Топ Преса направи щателно разследване по случая, за да провери морала на този бизнесмен и от проверката ни излязоха повече от скандални факти.

Оказа се че бабаитът Шаренкапов ползва три имота собственост на фирма на КТБ и на избягалия банкер Цветан Василев. Фирмата е известна и сочена преди години, като инвеститор за строежа на летището намиращо се в землищата на село Мосомище и град Гоце Делчев. Става въпрос за “Хелт енд Уелнес”, дружество собственик на три земеделски имота в района на бившето летище край Мосомище.

Става въпрос за следните ниви :
Имот – 49432. 0. 37 – намиращ се в землището на село Мосомище с площ 33. 535 дка.
Имот – 49432. 0. 370 – намиращ се в землището на село Мосомище с площ 522. 34 дка.
Имот – 49432. 1. 342 с площ 57. 784 дка намиращ се в землището на село Мосомище и
Имот – 17. 395. 038 с площ 26. . 021 дка намиращ се в землището на община Гоце Делчев.
Какво установи проверката на разследващият екип на вестник Топ Преса – югозападният таблоид. До 2016 година, господин Шаренкапов си има официален договор с дружеството на КТБ и банкера Цветан Василев – Хелт енд Уелнес, и ползва въпросните земи съвсем законно и по правилата. Както се вижда по груби сметки въпросните ниви на които той сее картофи споменат по горе стига общо 900 дка.

След като КТБ беше обявена в несъстоятелност, банкера Цветан Василев, дружеството Хелт енд Уелнес беше обявено в несъстоятелност. Внесеният капитал от 44 601 480 лева отнет в полза на НАП и кредитори, дружеството преминава в ръцете на синдици, а основен сидник е лицето – Бохос Кеворк Кеворкян, бивш адвокат, който няма нищо общо с известния журналист Кеворк Кеворкян, просто съвпадение на имена. Шаренкапов преди това обаче парадира с връзките си с Весела Осиковска, която е сестра на Тедоро Осиковски собственикът на „Енергоремонт“ – а ортакът му в град Кресна, щял да излиза като кандидат кмет на ПП ГЕРБ.
След 2016 година, Топ Преса провери, Шаренкапов продължава да ползва въпросните земи. Чисто юридически няма как договорът му с дружеството Хелт енд Уелнес няма как да бъде продължен, защото СГС е назначил синдици да го управляват и решеният се вземат през институцията. Вариантите да ползва тези земи са два – или Шаренкапов е фалшифицирал договора си пред Фонд „Земеделие“ като продължен или е направил фалшив в тайно съдружие със сидника Бохос Кеворкян, за да продължи да ползва земите и фонд „Земеделие“ да му плаща по 250 лева субсидии за декар.

На практика държавата плаща 225 000 лева на Шаренкапов, на базата на фалшив договор или измама със синдика, което по своя род е абсолютно престъпление. Според местни фермери средният добив на картофи, които Шаренкапов вади от аферата е около 2000 кг на декар, което прави 1800 000 кг годишен добив – сами можете да му сметнете печалбата върху която добавяме и 225 000 лева държавни субсидии. Подписаният договор с Хелт енд Уелнес, от 2016 години, е категоричен че Шаренкапов трябва да плаща наем на дружеството в размер от 30 лева на декар или за всички земи – смешните 27 000 лева на година на фона на големите му печалби.
Въпросът след всичко това е кой си затваря очите, за да може Владимир Шаренкапов да ползва земите на КТБ и Цветан Василев в Неврокопско без реален договор и на гърба на държавата? Кой си затваря очите във фонд „Земеделие“ и не провери декларираният договор на Шаренкапов? Ние от Топ Преса не вярваме някой да прави милиони на гърба на народа и държавата току-така. Сигналите срещу скритият земеделски олигарх валят в редакцията на Топ Преса, а ако не получим адекватни отговори, всички вкупом ще минат през първата ни страница и ще посетят кабинета на главния прокурор.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Таблоид

Сложиха на тезгяха кафето „Младост“ в центъра на Гоце Делчев! Искат му € 300 000!

Публикувано

на

„Младост“ както бе известно дълги години – кафе -„Малибу“, заведението намиращо се в сградата на ОБС – Гоце Делчев е обявено за продан.

Агенцията на местен общински съветник го е обявила за сумата от 300 000 евро.
Ето какво пише в обявата, взета от сайта имоти.бг.

„Продава се работещ, напълно оборудван кафе-бар в идеален център на град Гоце Делчев. Заведението се предлага с цялото оборудване видимо на снимките. Налична е и оборудвана кухня.“

Последните години заведението наистина работеше в криза след криза. Старият собственик финансово закъсал бе ипотекирал имота, наематели едвам издържаха да плащат сметките си.
Вижда се, агонията свърши и собственикът се е предал.

Въпрос на време е да видим дали ще се намери някой да му брои близо 600 000 лева за въпросния имот. И да се намери паралия, трудно ще се разработи това кафе, да се намери качествен персонал е почти невъзможно, а и последно време барът се превърна в пушилня за младите, които се „лигавят“ на по едно кафе или вода, а това разходи не плаща, коментират темата познавачи на бизнеса и заявяват убедено – за толкова пари – избиване на инвестицията е почти невъзможна.

Вестник “ Градът  “

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Деца катерят гигантски скали в Неврокопско

Публикувано

на

С трениране на техника на катерене и спускане по отвесна скала пещерен клуб „Прилеп“ в  Гоце Делчев откриха новата пещерняшка учебна година. Младите спелеолози, членове на клуба,  приложиха и усвоиха на практика наученото при теоретичното запознаване с тази техника. Клубът в Гоце Делчев е единственият оцелял пещерен клуб в Югозападна България, което обяснява и членуването на запалени спелеолози от Петрич и Благоевград.

При съвместното обучение, под вещото ръководство на опитните клубни инструктори, младите пещерняци приложиха знанията как да покорят отвесната, около 80-метрова скала в местността „Момина кула“ край гр. Гоце Делчев. Възхищение предизвика героичното изкачване на стената от Таня Благоева от Петрич и ученичката от Гоце Делчев Теодора Бързева. Усвояването на такава техника се налага при проникване в така наречените „каскадни пещери“, при което често се налага спускане и изкачване на подобни стени.

В пещерен клуб „Прилеп“ възрастовата палитра на членовете варира от 11 до 73 години. Впечатляващ е ентусиазмът на 11-годишният Милко от Петрич и 15-годишните Лили и Мими от Гоце Делчев и Благой от Петрич, които със завидни умения и сръчност усвояват уроците по пещерно дело. Сходните интереси към екстремни преживявания и любов към природата обединяват членовете на клуба в един сплотен колектив и истинско, неподправено приятелство между хората от трите града. Традиционно всяка пещерна експедиция завършва с вечер край лагерния огън с любими песни, китарен звън и незабравими спомени.

Вестник “ Градът “

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ