Директора на ОУ „Н.Вапцаров“ в Копривлен , Александър Белчев продаде на родителите на учениците по 10 лева юбилейните тениски за 100 годишнината на школото

По 10 лева е продал на учениците юбилейните тениски с надпис“ 100 години ОУ „Н.Вапцаров“ – Копривлен ,директора на школото Александър Белчев , съобщиха родители които платили на децата си юбилейните тениски по-случай празника . В момента те съобщават ,че в школото върви и друга събирателна инициатива .
По 50 лева внасят в касата на училището родители за екскурзия до София . Таксата за ученическата екскурзия за превоза е по 20 лева за отиване и връщане т.е по 40 лева на ученик и по 10 лева за такси за посещение на музеи и други забележителности .

Родителите коментират , че билетите за възрастни до столицата в едната посока са 20 лева, като за ученици, студенти и пенсионери превозваческите фирми дават макар и минимални отстъпки, а това според тях е екскурзия и би трябвало отстъпката да е далеч по солидна .

Да информират Министерството на образованието и да поискат проверка както за продадените им по 10 лева юбилейни тениски при положение, че училището разполага със собствен бюджет и при честване на такива събития би трябвало юбилейните аксесуари да се поемат от него ,пък и да останат за спомен на самите ученици от 100 годишния юбилей какъвто не се чества всяка година , така и за цената на екскурзията на учениците която според родители не е реална и коректна , се заканват родители .

Иначе 100 годишният юбилей на ОУ “ Н. Вапцаров“ Копривлен бе отпразнуван подобаващо на 11.05. 2019 година с празничнен тържествен концерт, посветен на юбилея .Гост на празника бе и кмета на общината Людмил Терзиев и един от заместнициту на образователния министър Красимир Вълчев .
В концерта участваха основно талантливите ученици от ОУ “ Н. Вапцаров“ -Копривлен и ДГ “ Незабравка“, както и гост- изпълнител от Хаджидимово.
Децата наистина показаха своите изключителни способности като актьори, танцьори, певци и рецитатори, а всички гости останаха впечатлени от изключителната подготовка и изпълненията им с които показаха,че са достойни продължители на делото на будните копривленци, основали преди сто години местното училище .
Празникът завърши с химна “ Върви, народе възродени“ под бурните аплодисменти на многото жители и гости които уважиха значимото събитие в Копривлен .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене