99 годишнина, чества ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев“

Две събития в края на миналата седмица, бяха посветени на забележителната, 99-годишнина на най-старото средно учебно заведение в Гоце Делчев: ден на отворените врати в ПМГ „Яне Сандански“ и специално тържество на което бяха отличени възпитаници на училището със забележителни успехи в олимпиади, състезания и конкурси както на областно и национално, така и на международно ниво.

Гости на ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев в денят на отворените врати бяха предимно ученици и учители от основните училища в града и общината. Всички те имаха възможност да присъстват по свой избор на множеството разнообразни прояви на клубовете по интереси в извънкласните дейности – арт-студио, кулинарна и фото-изложба, „на чаша руски чай и френски сладкиши, както а и на презентирани от ученици уроци по физика, химия, история, английски език и спортни прояви. Но с най-голям интерес домакини и гости наблюдаваха изявата на ученици от горните класове на гимназията, които при сътрудничеството с представители на благоевградския театър, направиха впечатляваща възстановка на Априлското въстание в двора на училището

„Училището широко, отвори врати за своите ученици, учители и гости за да ги приобщи към своя празник, защото щастието трябва да бъде споделяно с приятели и съмишленици“, каза директорът на гимназията, Елка Божикова и тържествено връчи отличия на най-заслужилите ученици с постиженията си през изтичащата учебна година.

„За мен е чест и гордост да ръководя гимназия, която е част от новото семейство на иновативните училища в България. Нашите учители и ученици са сплотен екип, който не се страхува от предизвикателствата на технологиите и смело се впуска в образователни експерименти“, каза в заключителното си слово на празника, директорът Елка Божикова.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене