Свържете се с нас

ВИДЕО

 99 годишнина, чества ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев“

Публикувано

на

Две събития в края на миналата седмица, бяха посветени на забележителната, 99-годишнина на най-старото средно учебно заведение в Гоце Делчев: ден на отворените врати в ПМГ „Яне Сандански“ и специално тържество на което бяха отличени възпитаници на училището със забележителни успехи в олимпиади, състезания и конкурси както на областно и национално, така и на международно ниво.

Гости на ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев в денят на отворените врати бяха предимно ученици и учители от основните училища в града и общината. Всички те имаха възможност да присъстват по свой избор на множеството разнообразни прояви на клубовете по интереси в извънкласните дейности – арт-студио, кулинарна и фото-изложба, „на чаша руски чай и френски сладкиши, както а и на презентирани от ученици уроци по физика, химия, история, английски език и спортни прояви. Но с най-голям интерес домакини и гости наблюдаваха изявата на ученици от горните класове на гимназията, които при сътрудничеството с представители на благоевградския театър, направиха впечатляваща възстановка на Априлското въстание в двора на училището

„Училището широко, отвори врати за своите ученици, учители и гости за да ги приобщи към своя празник, защото щастието трябва да бъде споделяно с приятели и съмишленици“, каза директорът на гимназията, Елка Божикова и тържествено връчи отличия на най-заслужилите ученици с постиженията си през изтичащата учебна година.

„За мен е чест и гордост да ръководя гимназия, която е част от новото семейство на иновативните училища в България. Нашите учители и ученици са сплотен екип, който не се страхува от предизвикателствата на технологиите и смело се впуска в образователни експерименти“, каза в заключителното си слово на празника, директорът Елка Божикова.

 

 

коментара

ВИДЕО

С ВИДЕОТО НА СКАНДАЛА! Крайно време е да спасим ЮЗУ“Неофит Рилски“ от лапите на една клика, която съсипа името и съсипва бъдещето на университета!

Публикувано

на

Крайно време е да спасим ЮЗУ“Неофит Рилски“ от лапите на една клика, която съсипа името и съсипва бъдещето на университета!

Благоевград е град на студентите, град на младите,град на науката… Икономиката се развива, защото има студенти и града е образователен център. Когато обаче масовата практика стане, идваш в Благоевград плащаш си изпита и си тръгнеш, къде отива образованието, къде отива развитието…? Или всичко е просто една жълтина? Повече в новия епизод на предаването Свободни думи с Веселин Стаменов!

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Туристическата дестинация по долината на Места трябва да бъде инициатива на Гоце Делчев /ВИДЕО/

Публикувано

на

„Трябва да създадем един туристически онлайн портал който да се казва „Долината на Места“. Това каза днес собственикът на комплекса Uva Nestum Wine & SPA в Гоце Делчев, Иван Биларев. Това стана на работна среща по инициатива на ръководеното от него Билта ЕАД, по проект „Популяризиране на дестинации за винен туризъм чрез съвременни медийни платформи“

„В страната ни няма разбиране по този въпрос. В периода от 2008 до 2018 г. не е направено абсолютно нищо като държавна стратегия. Това което се случва обаче е инициатива на бизнеса , местните общности и общините“, каза Екатерина Христова, ръководител на проектите на компаниите управлявани от Иван Биларев.

Създаването на модерна медийна платформа не само за винен, а за всякакъв вид туризъм и то не само в неврокопския край но и за цялата страна е целта на проекта. Господин Биларев представи основните неща които са свършени заедно с общините и местния бизнес с които са работили заедно в района.

Проектът „Популяризиране на дестинации за винен туризъм чрез съвременни медийни платформи“ се финансира със средства от ЕС по програма Еразъм+.

 

 

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ