Свържете се с нас

Ataka

АТАКА праща ямболски ученици на олимпиада в Япония

Публикувано

на

Горд съм, че успях да извоювам нова болница в Ямбол, каза Сидеров в родния си град

Партия АТАКА помогна на ученици от Природо-математическата гимназия в Ямбол да заминат на олимпиада в Япония. Младите таланти ще представят страната ни на състезанието по математика от 15 до 19 юли в гр. Фукуока. Помощта за гимназистите беше връчена на директора на ямболското училище Евгений Иванов от лидера на партията Волен Сидеров и водача на евролистата д-р Георги Димов.

„Нашата държава понякога подценява важността на такива участия, но затова партия АТАКА дава рамо. Тези талантливи деца ще отидат със своите родители и ще участват в олимпиадата. Ямболската математическа школа беше страхотна, печелеха златни медали по света, прославяха България и сега ще помогнем това да продължи. Горд съм с учениците от моята родна гимназия и съм сигурен, че ще спечелят награди в Япония”, каза Сидеров в родния си град.

Директорът Евгений Иванов благодари сърдечно на Сидеров и сподели, че очаква повече хора да подкрепят финансово младите таланти на България.
Пред събралите се жители на града Сидеров изрази удовлетворение, че най-накрая е успял да се пребори за изграждане на новата болница. „Лобирах за това, благодаря на премиера, на финансовия министър, на министъра на здравеопазването, че откликнаха. Искам да ви кажа, че беше много сериозен натиск, не стана лесно, но накрая проектът е готов. Имам гордостта, като избран от Ямболския избирателен район, че след 35 и повече години болницата ще стане”, каза още Сидеров.

Водачът на евролистата д-р Георги Димов подчерта, че от партия АТАКА имат една цел – силна България, а силна България може да стане, като задържим младите хора тук. „Българите да живеят като европейци по доходи, а не само на думи”. В Ямбол той припомни, че не правят предизборни концерти с песни, танци и празни обещания, а подпомагат ученици и студенти от цяла България. „Да останат при своите семейства, да гледат децата си в родината”, заключи Димов и призова на 26 май да се гласува с номер 14 за защита на българския интерес в Европарламента.

коментара

Ataka

 Волен Сидеров: Не мисля, че има скандали или сътресения, които са фатални и могат да съборят управлението. Предстоят трудни местни избори, но АТАКА ще се пребори!

Публикувано

на

Тероризмът не се бори с войска, самолети и танкове, а с тайните служби. Убеден, че тези атентати, които са всекидневие в Западна Европа, не стават без съдействие на хора от техните служби. Сигурен съм в това. И американски, и израелски и вътрешни.

– Г-н Сидеров, Вие сте сред най-явните противници на гей парада в София. Какво смятате, че пропагандира той и мислите ли, че бихте могли да го спрете? 
– Ако съм кмет на София, ще го спра веднага. Ще преустановя тези шествия, които са дразнещи и срещу които се изказа вече българската православна църква. Обществеността е против. Дори представители на тези среди твърдят, че са против това демонстриране. Какво точно демонстрират? Чух някакви безумни изрази като „освобождение на гейовете“. Все едно са били арестувани, а те присъстват навсякъде. Ако се смятат за някакво малцинство, което има ограничения, това просто не е вярно. Те са излишни, дразнят и не може да се натрапват директно и публично такива антихристиянски вярвания.

Ако някой направи демонстрация против ценностите на исляма, ще стане страшно.

Тук имаме откровена гавра с християнството и няма реакции на общество и институции. Напротив, в събота видях толкова много полиция в центъра на София, колкото не бях виждал от 2006 година, когато от АТАКА правихме митинг срещу американските бази. На всеки 15 метра стоеше полицай. Това са огромни ресурси. Защо? За да охраняват гей парад. Какво охраняват? Антихристиянска демонстрация. Това е неморално и нередно. Ще задам въпрос към министъра на вътрешните работи, както и към силовия вицепремиер, колко ресурс е похарчен, кой е разпоредил да се охранява по начин, по който и президенти не се охраняват и какво струва това на българския данъкоплатец. Те са длъжни да ни дадат тази информация.

– Преди няколко дни министър Каракачанов намекна за разпадане на Коалицията, а снощи поискахте и оставката му. Какво е бъдещето на „Обединени патриоти“? 
– Каракачанов, от изборната нощ, всява внушението, че аз съм го нападал по време на кампанията. Аз обявих публично парична награда, ако някой намери някъде моя нападка по време на кампанията 26 април – 26 май. Такава няма. Той не уточнява какво точно го напада, но казва: „АТАКА ме напада, Сидеров ме напада“. Какво те напада Сидеров? Каквото показахме по „Алфа“ беше един клип, в който Ангел Джамбазки през 2014 година, лятото преди изборите за ЕП тогава, в студиото на БНТ каза, че Крим е руски, там живеят само руснаци и Крим не е анексиран. Отива в ЕП следващата година и там прави обратното изказване. Само за една година – две противоположни мнения. Два клипа, които ние пуснахме. Това е фактология, а не нападка.

Ако някой търси разпад на коалицията, не съм аз. Може би ВМРО са си повярвали, че са много велики и трябва да овладеят патриотичните ниши. Аз не съм този, който работи за разпад. Аз бях мотора, двигателя и причината тази коалиция да се формира. Валери Симеонов беше изключително против, когато предложих Каракачанов да бъде кандидат за президент, заедно с Нотев. Симеонов до последната минута се дърпаше и с голямо недоволство прие тази идея. Даже в началото искаше да е инициативен комитет и да не излизаме трите партии заедно. След това, в продължение на ден-два, си промени виждането и излязохме като коалиция.

Кога Каракачанов щеше да стигне до позиция, в която да взима толкова много гласове като президент, а след това да бъде предложен за вицепремиер и министър на отбраната, ако не беше това, което аз направих през 2016 година. Да не ми говорят, че аз нещо разпадам. Аз изграждах през цялото време. В продължение на една година в парламента съм търпял какви ли не компромиси, за да комбинирам сбора от трите партии и групи от хора, които са много различни. Някои от тях въобще не са били в парламента и нямаха понятие. Нямаха тази политическа култура, която ние сме натрупали през годините.

Компромисите ми за парламентарните избори бяха най-големите. Кога е мечтал Каракачанов, че може да има 11 депутата? Това е факт, защото направих отстъпки в определени райони, а той си игра с преференции и си направи някои негови хитрости и по този начин се получи това число – 11 за ВМРО и 7 за АТАКА. Това не е справедливо и не отговаря на реалното съотношение на силите. Както и да е, казал съм, че компромисите и щетите по този въпрос са мои.

Сега виждам една прекомерна алчност и едно желание да се занули присъствието на АТАКА и НФСБ, за да остане единствено ВМРО на патриотичната нишка. Това го казвам ясно, че няма да бъде допуснато и който тръгне да работи по тоя процес, да ме погребва отново, само мога да му кажа, че е обречен на провал.

– Според Вас, има ли изглед това правителство да се разпадне и да се стигне го предсрочни избори? 
– Не мисля, че има скандали или сътресения, които са фатални и могат да съборят управлението. И трите партии в ОП поотделно сме заявявали, че управленската програма трябва да се довърши. ГЕРБ са на същото мнение, така че е нужно по-скоро изясняването на въпроси като този защо Джамбазки си променя мнението и пише доноси срещу мен в Групата на консерваторите в Брюксел? Но това няма нищо общо с управленската програма на правителството. Ако Борисов реши да прекратява мандата си, това вече е друг въпрос.

– Имате ли вече визия за местните избори и какво ще очаквате от тях? 
– Това са най-трудните избори за партия като АТАКА, тъй като ние нямаме клиентилизма, който имат други партии. Нямаме примерно кметове на областни градове, огромните администрации, МВР, през които се правят избори. Местните избори са най-трудни, защото там действат други принципи. За нас това ще са много трудни избори, но ще се опитаме да направим някъде общински кмет. Това е нещо, което за нас е постижимо. Няма да се изхвърлям. Ако някъде успее АТАКА да има общински кмет, това ще е успех, защото до сега не сме имали през всичките тези години.

– Много пъти в миналото сте предупреждавали за опасността от спящи клетки на „Ислямска държава“ в България. Вече е налице и първата такава ситуация – с момчето от Пловдив, което е обвинено в тероризъм. Какво е решението на този проблем? 
– Писал съм и съм говорил много по този проблем, още преди да формирам ПП АТАКА. Това съществува истински от поне 20 години, а най-голямата грешка и щета в България е, че от службите и контраразузнаването бяха разбити тези направления, които се занимаваха с турската и арабските държави. Създадоха едно направление, което да работи против Русия, тъй като обявиха, че това е нашият враг в момента, а по направление „ислям – арабски свят – Турция“, просто там не се работи. Бил съм в комисията по контрол на ДАНС и това го знам със сигурност. Там даже ги възпират. Имал съм оплаквания от служители, които твърдят, че са с вързани ръце да работят по темата „ислям“. Оттам тръгва всичко. България имаше добри служби по турска и ислямска линия.

Тероризмът не се бори с войска, самолети и танкове, а с тайните служби. Както съм убеден, че тези атентати, които са всекидневие в Западна Европа, не стават без съдействие на хора от техните служби. Сигурен съм в това. И американски, и израелски и вътрешни. По друг начин не може един терорист да отиде, да стреля и да взриви бомба, а после да се скрие и да стане неоткриваем. Накрая да съобщят, че са го убили, ама дали е той, дали не е той…

Аз мисля, че цялото това нахлуване и присъствие на ислямски тероризъм в Европа и България става с една цел – да бъде отслабена Европа и да бъде превърната в един придатък на американския пазар.

коментара

Продължете с четенето

Ataka

Сидеров: Да си вземем от Европа това, което ни отне!

Публикувано

на

Партия АТАКА връчи специална стипендия на дванайсетокласника Юлиян Парталев, който иска да учи международни отношения в Москва. С дарението младежът ще си помогне за образованието, а след като завърши, ще продължи развитието си в България. Награждаването стана по време на закриването на кампанията на АТАКА в столичната галерия „Стил” 2, където беше открита и изложба „България – Русия”.
„Днес честваме Деня на българските братя Църхо и Страхота, които са наречени по-късно Кирил и Методий. Празнуваме ролята на българите като цивилизатор на Европа. Днес откриваме изложбата „България – Русия”, защото, когато България пада под един мрак – турското робство, ние, българите, пренасяме светлината на познанието, на вярата, на книгите, на книжовността, на православието на руска територия. Там то се запазва, за да може да се върне към всички нас и ние отново да сме в това духовно пространство. Ние, българите, сме родителите на това духовно пространство, което днес се нарича Русия, България, Сърбия, Румъния, Гърция – православието”. С тези думи откри изложбата лидерът на АТАКА Волен Сидеров.


Той подчерта, че АТАКА в Европарламента ще защитава тезата да паднат санкциите срещу Русия и да не враждуваме с нея, тъй като България губи от това. „Да бъдем икономически, културно, социално и религиозно свързани. Това е нашата мисия в ЕП, тези от българите, които я споделят, нека да ни подкрепят”, добави Сидеров.
Той съобщи още, че преди два дни в Москва АТАКА е подписала протокол с управляващата партия „Единна Русия”, с която ще си сътрудничат занапред.
Сидеров подчерта, че партия АТАКА ще продължи да насърчава младите българи и след кампанията, като им помага за обучението.
„С изборите животът не свършва, искам да го кажа специално на някои, които са доста задъхани в кампанията. Животът продължава и ние ще подпомагаме млади българи да учат, да се образоват, да се върнат в България и да продължат това духовно пространство, което запази нацията ни”.
Водачът на евролистата д-р Георги Димов заяви, че АТАКА е най-пробългарската и патриотична партия. „Това го доказа ясно кампанията ни, видяхте, че когато вкарахме темата за еднакви минимални пенсии и заплати за всички страни – членки на ЕС, бяхме нападнати от НПО сектора, от чужди организации и от някои политически партии. Защото размътихме водата на олигархията и сивия сектор”, каза още Димов.
„Когато защитавам темата за православието, за историята, други партии, които явно имат за цел да разбият патриотичния вот, си замълчават и казват, че са християндемократи и консерватори. Това подсказва, че само АТАКА остава българската партия, която ще защитава българските интереси в Европарламента”, заключи Димов.
Мотото на партията за евроизборите е „Да си вземем своето от Евросъюза”. АТАКА е с номер 14!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ