Обвиняем отива на съд за нанасяне на удари с нож на мъж, който се опитал да защити от него приятелката си

Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу лицето  К.Ч. за причиняване на средна телесна повреда – престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1, пр. 5, хип. 2 и пр. посл., хип. 2 от НК.

Вечерта на 27.01.2018 г. обвиняемият К.Ч., след като употребил значително количество алкохол, заедно с приятел, решил да отиде на гости при живеещо наблизо семейство в с. Полена, община Симитли.

Двамата се присъединили към компания с кана вино и по предложение на обвиняемия била донесена музикална уредба, за да играят хоро.

Докато играели, пияният до козирката К.Ч. се държал неприлично спрямо М.Т. – ухапал я за бузата и я опипвал. Бащата на момичето му направил забележка, но срещнал груба ответна реакция от арогантния мъж.

К.Ч. насочил агресията си отново към М.Т., като започнал да я обижда и удря. Приятелят й – Е.И., станал да я защити, при което двамата се скарали.

Възмутени от случващото се, домакините извели от дома им  мъртво пияният и разярен К.Ч., който на тръгване отправял заплахи за живота към приятелят на момичето.

Така, обвиняемият отишъл до дома си, взел средно голям нож и заедно с приятеля си се върнал в къщата на семейство Х.

С влизането той видял, че Е.И. е с гръб към него. Възползвайки се от това обстоятелство, К.Ч. му нанесъл удар с нож в гърба отгоре надолу. Острието преминало през дрехите, проникнало в едно от междуребрията и в белия дроб на пострадалия мъж.

След това по най-бързия начин К.Ч  напуснал местопрестъплението.

Наръганото с ножа момче било транспортиран до болницата в Благоевград, където му била извършена сложна животоспасяваща операция.

Предстои делото срещу обвиняемия К.Ч. да продължи в съда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене