Прогноза за времето – 18 май (събота)

Днес настъпи затопляне, максималните температури ще са между 21° и 26°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще преобладава слънчево време, с повече облаци над Източна България и планините, като на места там в следобедните часове отново ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 21° и 26°.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев днес ще е с променлива облачност и максимална температура 26°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. На места главно в следобедните часове краткотрайно ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури между 20° и 24°. Температурата на морската вода е 14-16°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове. На места отново ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен север-североизточен вятър, който привечер ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°.

В неделя вероятността за валежи е малка. Ще се затопли чувствително, максималните температури ще са предимно между 26° и 31°.

В понеделник в източната половина от страната ще духа южен вятър и температурите ще останат високи. В Западна България в следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Възможни са градушки.

Във вторник вятърът ще се смени със северозападен и ще е предимно умерен. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 24° и 29°. Въздушната маса ще е неустойчива. Главно в северозападната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на отделни места с гръмотевични бури, възможни са градушки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене