Огромна гордост за НПГ „ Д.Талев“ : 30 ученици вече са студенти в УНСС в резултат от отлично представяне в международна олимпиада

30 ученици  от  НПГ „ Д.Талев“ вече са студенти в  УНСС, гр. София в престижни и желани специалности в поднаправление  ,,Приложна информатика, комуникации и иконометрия“. Приемът във висшето учебно заведение е резултат от отличното представяне на учениците в Европейската олимпиада по статистика. Това показва, че гимназистите са получили изключително висока и конкурентноспособна професионална подготовка в училище.  За висок професионализъм и всеотдайност при подготовката на отборите, за повишаване на статистическата култура у подрастващите и за популяризиране на ролята на статистиката в обществения живот е  награден с почетна грамата менторът на учениците – старши учител Катя Бойкова.

 Преподаватели, ученици и родители са горди с тези постижения и са щастливи от факта, че студентската реалност  за гимназистите е започнала още от ученическата скамейка.

Всяка година НПГ „ Д.Талев“ има високи постижения в областта на статистиката и икономиката и става традиция ученици да бъдат приемани във висши учебни заведения точно поради постигнатите високи резултати на национални и международни състезания и олимпиади.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене