Свържете се с нас

Новини

Огромна гордост за НПГ „ Д.Талев“ : 30 ученици вече са студенти в УНСС в резултат от отлично представяне в международна олимпиада

Публикувано

на

30 ученици  от  НПГ „ Д.Талев“ вече са студенти в  УНСС, гр. София в престижни и желани специалности в поднаправление  ,,Приложна информатика, комуникации и иконометрия“. Приемът във висшето учебно заведение е резултат от отличното представяне на учениците в Европейската олимпиада по статистика. Това показва, че гимназистите са получили изключително висока и конкурентноспособна професионална подготовка в училище.  За висок професионализъм и всеотдайност при подготовката на отборите, за повишаване на статистическата култура у подрастващите и за популяризиране на ролята на статистиката в обществения живот е  награден с почетна грамата менторът на учениците – старши учител Катя Бойкова.

 Преподаватели, ученици и родители са горди с тези постижения и са щастливи от факта, че студентската реалност  за гимназистите е започнала още от ученическата скамейка.

Всяка година НПГ „ Д.Талев“ има високи постижения в областта на статистиката и икономиката и става традиция ученици да бъдат приемани във висши учебни заведения точно поради постигнатите високи резултати на национални и международни състезания и олимпиади.

 

коментара

Бизнес

Автокъща в Гоце Делчев търси работник

Публикувано

на

Авто къща в Гоце Делчев, търси сериозен работник. Сигурност,добри условия, коректност. За повече информация: +359 87 9897178

коментара

Продължете с четенето

Крими

МВР с официална информация за спецакцията в Сандански

Публикувано

на

На 17.07.2019 г. на територията, обслужвана от РУ – Сандански, съвместно със служители  на РУ – Сандански, ОДМВР – Благоевград и Дирекция „Жандармерия“ се проведе специализирана полицейски операция по линии на противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и незаконното разпространение на стоки, носещи запазени търговски марки.

В хода на специализираната операция бяха проверени 369 лица, 285 МПС, като полицейските служители са констатирали 52 нарушения. Съставени са 25 бр. АУАН по ЗДвП и ЗБЛД и 27 бр. фиша по ЗДвП. С полицейски заповеди за задържане до 24 часа в РУ – Сандански са задържани 9 лица. По време на операцията са извършени и 17 бр. проверки по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, като за установените четири нарушения са образувани едно бързо производство и три броя заявителски материали.

Служители на ОДМВР – Благоевград и РУ – Сандански извършиха съвместни проверки в 10 търговски обекта на територията на гр. Сандански, в които се предлагат стоки, носещи запазени търговски марки. Нарушения са установени в два търговски обекта. Иззети са с протоколи за доброволно предаване мъжки дрехи от различни търговски марки. Образувани са 2 броя заявителски материали за извършени престъпления по чл. 172 Б от НК.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ