ХАДЖИДИМОВО ДА СЕ СРАМУВА ЛИ? Акaдемик Петър Иванов изригна: Неуката селянка Марийка Неделчева ръси простотии публично!

Ма тебе кой в Европа те познава ма, Марче? Кой е чувал за теб, ма?КОЛКО ОПАСНО Е ДА СИ ПРОСТ…

Селянката Марийка Неделчева каза публично две изключителни глупости, както винаги, когато тръгне да се прави на умна.

I.) Първата фраза е “Твърдост и дипломация – с това ме познават в Европа!”
Това е интересна фраза.

Първо, твърдостта, в смисъл твърдоглавие, и дипломацията, в смисъл комуникативна пластичност и изкуството и практиката на провеждане на преговори между представители на групи или държави, са взаимноизклюващи се антоними.

Терминът “твърда дипломация” е оксиморон, все едно казваш “дървено желязо”. Няма такова животно, с ско все пак го има, то не е дипломация, ясно?

Тези неща се учат от студентите в първи курс на специалността “Българска филилигия” – задочно в Пловдивския университет и в ред други специалности.

Второ, неуката гербаджийка ни внушава колко била популярна на Стария континент, казва “с това ме познават в Европа”.

Ма тебе кой в Европа те познава ма, Марче?

Кой е чувал за теб, ма

Какво си създала, написала, организирала, и с какво си шашнала тези пусти европейци, какво си направила друго, освен да харчиш едни пари на европейските данъкоплатци за неща, за които си нямаш хал хабер – дигитализация, киберсигурност, кластъризация, високи технологии, модерно обучение и др.?Знаеш ли въобще от кое копче се изключва Интернета, или си дърпаш контакта на котлона, като гледаш да не те убие токът?

II.) Втората фраза е “Искаме инициативата да обхване до 6000 студенти до края на 2020 г. Те ще имат възможността в рамките на пет-шест месеца да направят платен от Европейската комисия стаж.”

Това е тъпизъм, разчитащ на лековерието и простодушието на публиката от гербаджии-клакьори, а всъщност означава следното:
Първо, издръжката на 6000 студенти за половин година, или за 183 дни, включваща пътни, дневни, спане, логистика, забавления през свободното време (млади хора са все пак), вероятно пари за обучение и консултации, заплащане на помощен персонал (около 1000 души по моите сметки) и др. излиза около 500 милиона евро, половин милиард евро, или един милиард лева.
Не е ясна каква е ползата от цялата работа, освен за предизборна реклама на гербаджиите и лично за Марийка.

А освен това, всички знаем, че голяма част от тези пари ще отидат в джобовете на роднини, познати и съпартийци-гербаджии, както показват последните далавери с тераси, асансьори, къщи за гости и др.

Второ, Марче, ти казваш “да направят платен стаж”. Би трябвало като човек със средно образование поне да знаеш, че един студент не може да “направи стаж”, студентът не създава стаж, а самият той “стажува”, ходи “на стаж”, работи “като стажант” и т.н.

Фразата “да направят стаж” издава трогателна тотална неграмотност и липса на всякаква връзка с действителността. Тази фраза напомня за омесването на “цифри” и “числа”, което постоянно правиш, Марче, без да знаеш каква е разликата между двете понятия.

Трето, ти говориш за нещо, което било “платено от Европейската комисия”. Нима не знаеш, че не Европейската комисия, а европейските данъкоплатци, сред които съм и аз, грешния, плащаме всичките пари, които ти безхаберно харчиш за това или онова?

Европейската комисия може да плати нещо, само ако събере пожертвувания от заплатите на своите членове, само тогава можем кажем “платено от Европейската комисия”. Сега тази комисия само разпорежда кому колко да се плати от парите на данъкоплатците. Анадънму?

Той и Баце все така плаща с нашите пари на когото (Гергов, БАН, Мюфтийството, УНСС и др.) си иска и колкото си иска

Колко е опасно да си прост…

Вестник “ Градът  „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене