Свържете се с нас

Таблоид

ХАДЖИДИМОВО ДА СЕ СРАМУВА ЛИ? Акaдемик Петър Иванов изригна: Неуката селянка Марийка Неделчева ръси простотии публично!

Публикувано

на

Ма тебе кой в Европа те познава ма, Марче? Кой е чувал за теб, ма?КОЛКО ОПАСНО Е ДА СИ ПРОСТ…

Селянката Марийка Неделчева каза публично две изключителни глупости, както винаги, когато тръгне да се прави на умна.

I.) Първата фраза е “Твърдост и дипломация – с това ме познават в Европа!”
Това е интересна фраза.

Първо, твърдостта, в смисъл твърдоглавие, и дипломацията, в смисъл комуникативна пластичност и изкуството и практиката на провеждане на преговори между представители на групи или държави, са взаимноизклюващи се антоними.

Терминът “твърда дипломация” е оксиморон, все едно казваш “дървено желязо”. Няма такова животно, с ско все пак го има, то не е дипломация, ясно?

Тези неща се учат от студентите в първи курс на специалността “Българска филилигия” – задочно в Пловдивския университет и в ред други специалности.

Второ, неуката гербаджийка ни внушава колко била популярна на Стария континент, казва “с това ме познават в Европа”.

Ма тебе кой в Европа те познава ма, Марче?

Кой е чувал за теб, ма

Какво си създала, написала, организирала, и с какво си шашнала тези пусти европейци, какво си направила друго, освен да харчиш едни пари на европейските данъкоплатци за неща, за които си нямаш хал хабер – дигитализация, киберсигурност, кластъризация, високи технологии, модерно обучение и др.?Знаеш ли въобще от кое копче се изключва Интернета, или си дърпаш контакта на котлона, като гледаш да не те убие токът?

II.) Втората фраза е “Искаме инициативата да обхване до 6000 студенти до края на 2020 г. Те ще имат възможността в рамките на пет-шест месеца да направят платен от Европейската комисия стаж.”

Това е тъпизъм, разчитащ на лековерието и простодушието на публиката от гербаджии-клакьори, а всъщност означава следното:
Първо, издръжката на 6000 студенти за половин година, или за 183 дни, включваща пътни, дневни, спане, логистика, забавления през свободното време (млади хора са все пак), вероятно пари за обучение и консултации, заплащане на помощен персонал (около 1000 души по моите сметки) и др. излиза около 500 милиона евро, половин милиард евро, или един милиард лева.
Не е ясна каква е ползата от цялата работа, освен за предизборна реклама на гербаджиите и лично за Марийка.

А освен това, всички знаем, че голяма част от тези пари ще отидат в джобовете на роднини, познати и съпартийци-гербаджии, както показват последните далавери с тераси, асансьори, къщи за гости и др.

Второ, Марче, ти казваш “да направят платен стаж”. Би трябвало като човек със средно образование поне да знаеш, че един студент не може да “направи стаж”, студентът не създава стаж, а самият той “стажува”, ходи “на стаж”, работи “като стажант” и т.н.

Фразата “да направят стаж” издава трогателна тотална неграмотност и липса на всякаква връзка с действителността. Тази фраза напомня за омесването на “цифри” и “числа”, което постоянно правиш, Марче, без да знаеш каква е разликата между двете понятия.

Трето, ти говориш за нещо, което било “платено от Европейската комисия”. Нима не знаеш, че не Европейската комисия, а европейските данъкоплатци, сред които съм и аз, грешния, плащаме всичките пари, които ти безхаберно харчиш за това или онова?

Европейската комисия може да плати нещо, само ако събере пожертвувания от заплатите на своите членове, само тогава можем кажем “платено от Европейската комисия”. Сега тази комисия само разпорежда кому колко да се плати от парите на данъкоплатците. Анадънму?

Той и Баце все така плаща с нашите пари на когото (Гергов, БАН, Мюфтийството, УНСС и др.) си иска и колкото си иска

Колко е опасно да си прост…

Вестник “ Градът  “

коментара

Таблоид

Община Петрич обхваща с нова социална услуга хора в неравностойно положение

Публикувано

на

Проектът „Патронажна грижа чрез мобилни интегрирани услуги за възрастни хора с увреждания“ е защитен по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и е на стойност 274 244 лева. Проектът обхваща възрастни, социално слаби жители на общината над 65 години, които са с увреждания. „ Ще се предоставят социални и медицински услуги чрез посещения в домовете, защото говорим за целева група от хора, които са с увреждания и в невъзможност за самообслужване. Освен храна те ще бъдат подпомагани със здравни грижи и психологическо консултиране. Това е изключително важно, особено за тези, които нямат близки при себе си“, посочи на среща с медиите кметът Димитър Бръчков. Той допълни, че по проекта ще бъдат обхванати минимум 100 души, но изрично уточни, че няма да бъдат връщани нуждаещи се извън този брой. Услугата ще се предоставя напълно безвъзмездно за срок от 18 месеца. Екипът, който ще предоставя здравно-социалните услуги ще включва социални работници, медицински сестри, рехабилитатори, психолог, шофьор. В Община Петрич има информация за лица, които пряко отговарят на условията за включване в новия проект, те са както от град Петрич, така и от селата. „Считам, че новото звено е важен момент от цялостната общинска социална политика за предоставянето на комплексна услуга на нуждаещи се жители на община Петрич. Така надграждаме утвърденото досега патрониране на нуждаещи се лица от звеното Домашен социален патронаж , което обслужва 325 души от цялата община, като сме обхванали освен града и селата от Подгорски, Кулско-Марикостински и Първомайски райони. Това беше и нашата цел като общинско ръководство – да разширим обхвата на услугата, за да стигне там, където е най-нужна. Освен това, действащата обществена трапезария на Петрич обслужва още 98 социално-слаби граждани. Така, че можем да отчетем една добре завършена социална услуга, изключително важна за хора, нуждаещи се от институционална подкрепа“, обобщи кметът.

Вторият проект, защитен от Община Петрич е съвместен с Община Струмица, Р Северна Македония и е по програма ИНТЕРЕГ. Община Петрич е водещ партньор, а самият проект касае осигуряването на допълнително оборудване за защита на населението от природни или причинени от човек бедствия. Продължителността на проекта е 18 месеца. По него се предвижда закупуването на високопроходим автомобил за община Петрич, както и два броя модули за оборудване за реакция при пожари и наводнения. Ще бъде проведено обучение на доброволци за действия при кризисни ситуации и по-добра информираност на подрастващите за реакция по време на кризисна ситуация. За реализацията на всички дейности по този проект Община Петрич получава безвъзмездно финансиране в размер на 209 163, 19 евро.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Наш читател пита, защо пожарните в Гоце Делчев са блокирали две улици,?

Публикувано

на

Читател на Топ Преса пита, защо пожарните в град Гоце Делчев са блокирали две улици,’?

Разбираме че по улиците тече ремонт, но не дай си Боже, ако стане нещо, как линейка би преминала по улицата.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ