Сървайварката Габриела Мартинова единствената жена в състезанието на „Ендуро Клуб Корница“

Сървайварката  – Габриела Мартинова, позната от реалити формата Сървайвър 2, ще се състезава в неделя наравно с мъжете в Клас Експерт, на организираното от Мотоциклетен клуб „Ендуро Клуб Корница“  тъй като няма отделен клас за жените.

Мотоциклетен клуб „Ендуро Клуб Корница“ с. Корница община Гоце Делчев и тази година е организатор на втората традиционна любителска надпревара на 19 май 2019 г. /неделя/в землищата на селата Корница, Лъжница и Брезница. Спортното събитие се организатора и със съдействието на община Гоце Делчев.

Своето участие в Hard Enduro Корница 2019 вече е заявил и шампионът на България през последните години в клас Профи – Теодор Кабакчиев от Габрово. Той и Габриела Мартинова ще бъдат едни от над 130-те участници които ще се включат в състезанието. Освен това в надпреварата в Корница ще се включат и шестима англичани, които са на ендуро тур в България в момента, съобщиха организаторите. Те съобщиха още, че тази година състезанието е с благотворителен характер, като всички събрани средства ще бъдат дарени на съпругата и дъщерята на трагично загиналия миналата година състезател от „Ендуро Клуб Корница“ Айдън Туфанов от село Лъжница.

През 2018г. бе проведено първото такова състезание в Корница, в което взеха участие 70 състезатели. Тази година броят им е почти удвоен

Организаторите очакват представители на мотоциклетни клубове от цялата страна, както и гости от чужбина да вземат участие в надпреварата по двете трасета, всяко от които е с дължина от 70 км.

Според регламента, участниците ще бъдат разделени в 2 класа в зависимост от степента на трудност на трасетата – Класове ПРОФИ и ЕКСПЕРТ.

За финала е планирано провеждане на атрактивната за публиката дисциплина Хилклаймб – изкачване на стръмен връх, състезание по двойки с елиминации.

В България се провежда Национален БГ-Х Ендуро шампионат с 8 кръга, средно с по 80-120 участника, който е лицензиран спорт от Българската федерация по мотоциклетизъм. Мероприятието в Корница не е част от националния шампионат.

Ендурото е мотоциклетен спорт, в който се кара изцяло офроуд по горски пътища, пътеки и открити пространства, като се преодоляват естествени препятствия – реки, скали, дерета и баири.

Използват се GPS устройства за навигация, както и маркери за ориентация по маршрута на движението.

Програма на състезанието, което ще се проведе на 19 май 2019 г. /неделя/  в село Корница , за което Топ Преса  писа, е следната :

– 10.30 часа – старт навигация, класове ПРО и ЕКСПЕРТ;

– 16.30 часа – старт хилклаймбинг

– 17.45 часа – Награждаване на победителите

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене