Свържете се с нас

Таблоид

Абитуриентите от ПМГ – Благоевград отидоха на църква

Публикувано

на

С водосвет за здраве в църквата „Въведение Богородично“ шестимата класни ръководители на 163-мата абитуриенти на Природо-математическа гимназия „Акад. С.П. Корольов“ в Благоевград пожелаха късмет и много успехи на учениците си. Носейки иконата на светите братя Кирил и Методий, зрелостниците влязоха в църквата, където запалиха свещи и се помолиха за просперитет и успехи на всички. Веднага след ритуала, отслужен от отец Петър, класните раздадоха погачи за здраве на възпитаниците си.

Дванадесетокласниците се събраха и в двора на училището на тържество по предаване знамето на ПМГ на наследниците им, учениците от 11 клас. По традиция директорът на гимназията Николай Каращранов награди най-изявените абитуриенти, победители в национални конкурси, олимпиади и форуми. За математик на випуска бе определен Евтим Иванов от 12 „а” клас, сред отличените бе и Георги Атанасов, който също е изявен математик.

Веднага след изпращането на випуск 2019 се състояха и антинаградите, или т.нар. „училищни оскари“, които са запазена марка на Математическата гимназия.

Припомняме, че миналата година шоуто, на което не присъстваха учители, се състоя в зала „22 септември” и бе опорочено с грозни сцени, след като абитуриенти се напиха, сбиха и играха кючеци върху бюрата на общински съветници. Това предизвика бурни обществени реакции, а началникът на РУО Ивайло Златанов изпрати писмо до директора Н. Каращранов, в което категорично бе изразено становище, че за в бъдеще при организирането на подобни мероприятия е необходимо да се следи за стриктното съгласуване между предвидените от учениците дейности и участието на педагогическия колектив в тях, за да се избегнат подобни непристойни прояви.

Сега антинаградите се проведоха в училището, а Н. Каращранов подчерта, че всичко е минало спокойно, нормално и кротко, и учениците нищо не са трошили.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

struma.bg

 

коментара

Таблоид

Днес е Световен ден на безследно изчезналите деца

Публикувано

на

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление

Денят 25 май се чества по инициатива на Европейската федерация на безследно изчезналите деца и децата жертви на сексуално насилие. От 2003 г. на този ден светът демонстрира съпричастност с близките на изчезнали и отвлечени деца.

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление, а роднините им нямат никаква информация за тяхната съдба. Целта на този ден е, освен да се подкрепят близките на тези деца, и да се популяризира дейсността на различни организации, които се опитват да помогнат.

Съществуват бази данни с информация за изчезнали деца, а експертите са разработили и специални програми за състаряване, с помощта на които се изготвят актуални портрети на деца, изчезнали преди години. Всяка година криминалистите в България работят по поне 50 случая на изчезнали деца.

Малко известно е, че в ЕС от 2007 г. има гореща телефонна линия за деца в риск или деца, жертва на тормоз или насилие. Номерът е 116 000. Той до момента е активен в държавите членки Белгия, Дания, Гърция, Франция, Унгария, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Румъния и Словакия и др. , както и у нас. Информация може да бъде подавана за деца от цяла Европа.

Според проекта. горещата линия трябва да заработи във всички страни от общността. Страните, получили през 2011 г. последно предупреждение, че телефон 116 000 не действа напълно, са Австрия, България, Германия, Естония, Ирландия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Словения, Финландия, Чехия и Швеция.

България се включва за пръв път през 2010 г. в отбелязването на Международния ден на безследно изчезналите деца, организиран у нас от Европейската федерация за изчезнали и сексуално насилвани деца.

E79 News

коментара

Продължете с четенето

Новини

Съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград над закона!

Публикувано

на

За пореден път хванат в нарушение, ооо… извинете това не е нарушение! Той е съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград, той е над закона… На една от снимките се вижда и полицейски автомобил които отминава нарушителя. Често новото BMW на г-н Динков е паркирана пред Банка ДСК, Бизнес център Благоевград на бул. „Свети Свети Кирил и Методий“. Там няма паркомясто, колата просто е паркирана и се разчита на това че шефа на „Паркинги и гаражи” Васил Атанасов е разпоредил, че колите на Денков са в графа <Недосегаеми> Видимо и патрулките го отминават, така че ние можем само да ко покажем в рубриката „Нагли шофьори от Югозапада“…

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса …

   

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ