Свържете се с нас

Таблоид

Нова присъда срещу адвокат от Разлог

Публикувано

на

Разложкият адвокат Пламен Щерянов получи поредна присъда  за нанесени неимуществени вреди на трима измамени от него клиенти. Адвокат Щерянов беше осъден на 8 месеца затвор с тригодишен изпитателен срок в Районен съд – Дупница.
В съдебна зала стана ясно, че през 2014 г. той взел пари от трима негови клиенти, за да ги представлява пред съда по дело за имоти в Якоруда. За целта те му подписали пълномощни. На няколко пъти адвокатът искал пари от ищците, като ги заблуждавал, че е извършил дадена юридическа услуга.

През 2010 година по препоръка на познат към него се обърнал С. Ю. с молба за извършване на юридически услуги за придобиване на собственост върху имот в местността Джебре, землището на град Якоруда. След проведени разговори и предоставена консултация Щерянов се ангажирал с казуса и обещал да извади документи и да заведе дело за придобиване собствеността върху имота по давност. Първата поискана от адвоката сума за предоставяне на услугата била в размер на 450 лева. Жалбоподателят я заплатил веднага, но не получил документ или пълномощно. След тази среща обвиняемият три пъти ходил в Якоруда, за да види имота, като въвеждал клиента си в заблуждение, че има правомощия на съдия-изпълнител. За тези “огледи” той взел от пострадалия парична сума от 2000 лева, която била платена на ръка, отново без да бъдат оформени документи.

Използвайки убедително говорене и юридическа терминология, обвиняемият успял да създаде представа у С.Ю., че ще го снабди с документи и ще започне процедура, чрез която той ще придобие собственост върху недвижим имот по предвидения в закона ред.
С. Ю. повярвал на адвоката, снабдил го със скица, възложил геодезическо заснемане и започнал да очаква разглеждането на дело и постановяване на решение в негова полза.

Впоследствие Щерянов започнал да се укрива. При случайна среща Щерянов заявил, че има здравословни проблеми, от които се възстановява, като отново го уверил, че ще финализира предприетата процедура.
През май 2014 година по покана на адвоката якорудчанинът посетил кантората му, където му бил предаден нотариален акт, съгласно който той придобивал собственост върху желания имот в местност Джебре по давност. Няколко месеца по-късно измаменият посетил нотариус, посочен в получения от него документ, който след извършената проверка заявил, че такъв нотариален акт не е изготвян в неговата кантора и че документът е неистински.

Адвокат Щерянов е осъден да плати по 620,00 лв. на “ужилените” клиенти за нанесени имуществени вреди. Той има право да обжалва решението на Районен съд – Дупница пред Окръжен съд – Кюстендил.
През 2018 г. Пл. Щерянов беше осъден на 4 години и 6 месеца затвор с 5 години изпитателен срок за измама на същите клиенти, като е осъден да им изплати над 15 000 лв., които той е взел от тях.
От Благоевград делото срещу Пламен Щерянов е пратено в Районен съд – Кюстендил, тъй като магистратите в Благоевград не пожелаха да разглеждат престъплението на колегата си от Разлог – бивш съдия. От Кюстендил делото е разпределено в Дупница.Струма

коментара

Реклама
loading...
Кликнете, за да коментирате

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Таблоид

Синът на разложкия кмет Красимир Герчев – Иван чества рожден ден днес

Публикувано

на

По този повод, той бе залят от стотици пожелания и поздравления от близки, роднини, познати и приятели.

Безспорно обаче, сред най – трогателните бяха тези от съпругата му Константина и баща му Красимир Герчев, видя наш репортер.

 „Днес синът ми е рожденик, честит да е! Следвай мечтите си, Ванка. Нека Бог те пази.  И теб, и семейството ти. Вървете заедно,  обичайте се, защото няма по-голяма радост от радостта на пълното с обич сърце. Благодаря ти, сине, че ме правиш горд баща. И дядо. Честит рожден ден!“, написа в социалния си профил кмета Красимир Герчев.

„Честит рожден ден, ЛЮБОВ! С всяка изминала година любовта узрява и става все по-силна! На теб ти пожелаваме да бъдеш здрав, винаги така всеотдаен татко и съпруг! Ти си най-хубавото нещо в живота ни! Завинаги твои Константина и Ирина!“, написа трогателно съпругата на рожденика д-р Константина Герчева.

Синът на разложкия кмет Кр.Герчев – Иван чества рожден ден, градоначалникът умили фейсбук с посланието си снимка 1

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Всички жители и гости на град Гоце Делчев вече могат да паркират в синята зона на града чрез изпращане на sms

Публикувано

на

Системата се тества от няколко месеца и вече работи в пълен капацитет. Освен чрез закупуване на талони за паркиране, водачите могат да платят и като изпратят sms на номер 13751, което ще ги улесни в значителна степен.

Ако сте клиент на български мобилен оператор, трябва да изпратите sms на посочения номер, в който да напишете номера на автомобила, по начина по който е изписан на регистрационната табела. Изпращането на един sms отговаря на заплащането на 1 час престой на парко мястото. Ако искате да платите за два часа, трябва да изпратите два sms-а. Паркирането в синята зона на гр. Гоце Делчев е позволено с продължителност до 3 часа.

hronika

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ