Свържете се с нас

Таблоид

Нова присъда срещу адвокат от Разлог

Публикувано

на

Разложкият адвокат Пламен Щерянов получи поредна присъда  за нанесени неимуществени вреди на трима измамени от него клиенти. Адвокат Щерянов беше осъден на 8 месеца затвор с тригодишен изпитателен срок в Районен съд – Дупница.
В съдебна зала стана ясно, че през 2014 г. той взел пари от трима негови клиенти, за да ги представлява пред съда по дело за имоти в Якоруда. За целта те му подписали пълномощни. На няколко пъти адвокатът искал пари от ищците, като ги заблуждавал, че е извършил дадена юридическа услуга.

През 2010 година по препоръка на познат към него се обърнал С. Ю. с молба за извършване на юридически услуги за придобиване на собственост върху имот в местността Джебре, землището на град Якоруда. След проведени разговори и предоставена консултация Щерянов се ангажирал с казуса и обещал да извади документи и да заведе дело за придобиване собствеността върху имота по давност. Първата поискана от адвоката сума за предоставяне на услугата била в размер на 450 лева. Жалбоподателят я заплатил веднага, но не получил документ или пълномощно. След тази среща обвиняемият три пъти ходил в Якоруда, за да види имота, като въвеждал клиента си в заблуждение, че има правомощия на съдия-изпълнител. За тези “огледи” той взел от пострадалия парична сума от 2000 лева, която била платена на ръка, отново без да бъдат оформени документи.

Използвайки убедително говорене и юридическа терминология, обвиняемият успял да създаде представа у С.Ю., че ще го снабди с документи и ще започне процедура, чрез която той ще придобие собственост върху недвижим имот по предвидения в закона ред.
С. Ю. повярвал на адвоката, снабдил го със скица, възложил геодезическо заснемане и започнал да очаква разглеждането на дело и постановяване на решение в негова полза.

Впоследствие Щерянов започнал да се укрива. При случайна среща Щерянов заявил, че има здравословни проблеми, от които се възстановява, като отново го уверил, че ще финализира предприетата процедура.
През май 2014 година по покана на адвоката якорудчанинът посетил кантората му, където му бил предаден нотариален акт, съгласно който той придобивал собственост върху желания имот в местност Джебре по давност. Няколко месеца по-късно измаменият посетил нотариус, посочен в получения от него документ, който след извършената проверка заявил, че такъв нотариален акт не е изготвян в неговата кантора и че документът е неистински.

Адвокат Щерянов е осъден да плати по 620,00 лв. на “ужилените” клиенти за нанесени имуществени вреди. Той има право да обжалва решението на Районен съд – Дупница пред Окръжен съд – Кюстендил.
През 2018 г. Пл. Щерянов беше осъден на 4 години и 6 месеца затвор с 5 години изпитателен срок за измама на същите клиенти, като е осъден да им изплати над 15 000 лв., които той е взел от тях.
От Благоевград делото срещу Пламен Щерянов е пратено в Районен съд – Кюстендил, тъй като магистратите в Благоевград не пожелаха да разглеждат престъплението на колегата си от Разлог – бивш съдия. От Кюстендил делото е разпределено в Дупница.Струма

коментара

Таблоид

След среднощен екшън в Гоце Делчев и гонка с полицията! Задържаха Петър Велинов, опитал да проникне с взлом в автосервиз!

Публикувано

на

Петър Велинов е задържаният и обвинен за влизане с взлом в автосервиз в Гоце Делчев. Сервизът е собственост на Костадин К., а Петър, в съучастие със свои приятел опитали да проникнат в него в нощта на 24 юни. Те пробили патронника с бормашина, но през това време чули, че приближава патрулка.

Качили се на колата си и отпрашили с мръсна газ. Двамата успели да се изплъзнат на полицаите след среднощната гонка. По-късно единият от тях бе установен и задържан, а именно Петър Велинов.

Съучастникът му все още е в неизвестност. Велинов е от няколко дни в ареста, а днес се изправи пред Окръжен съд с искане за измяна на мярката му в по-лека. Предстои тричленният състав да се произнесе./struma.com/

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Община Петрич обхваща с нова социална услуга хора в неравностойно положение

Публикувано

на

Проектът „Патронажна грижа чрез мобилни интегрирани услуги за възрастни хора с увреждания“ е защитен по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и е на стойност 274 244 лева. Проектът обхваща възрастни, социално слаби жители на общината над 65 години, които са с увреждания. „ Ще се предоставят социални и медицински услуги чрез посещения в домовете, защото говорим за целева група от хора, които са с увреждания и в невъзможност за самообслужване. Освен храна те ще бъдат подпомагани със здравни грижи и психологическо консултиране. Това е изключително важно, особено за тези, които нямат близки при себе си“, посочи на среща с медиите кметът Димитър Бръчков. Той допълни, че по проекта ще бъдат обхванати минимум 100 души, но изрично уточни, че няма да бъдат връщани нуждаещи се извън този брой. Услугата ще се предоставя напълно безвъзмездно за срок от 18 месеца. Екипът, който ще предоставя здравно-социалните услуги ще включва социални работници, медицински сестри, рехабилитатори, психолог, шофьор. В Община Петрич има информация за лица, които пряко отговарят на условията за включване в новия проект, те са както от град Петрич, така и от селата. „Считам, че новото звено е важен момент от цялостната общинска социална политика за предоставянето на комплексна услуга на нуждаещи се жители на община Петрич. Така надграждаме утвърденото досега патрониране на нуждаещи се лица от звеното Домашен социален патронаж , което обслужва 325 души от цялата община, като сме обхванали освен града и селата от Подгорски, Кулско-Марикостински и Първомайски райони. Това беше и нашата цел като общинско ръководство – да разширим обхвата на услугата, за да стигне там, където е най-нужна. Освен това, действащата обществена трапезария на Петрич обслужва още 98 социално-слаби граждани. Така, че можем да отчетем една добре завършена социална услуга, изключително важна за хора, нуждаещи се от институционална подкрепа“, обобщи кметът.

Вторият проект, защитен от Община Петрич е съвместен с Община Струмица, Р Северна Македония и е по програма ИНТЕРЕГ. Община Петрич е водещ партньор, а самият проект касае осигуряването на допълнително оборудване за защита на населението от природни или причинени от човек бедствия. Продължителността на проекта е 18 месеца. По него се предвижда закупуването на високопроходим автомобил за община Петрич, както и два броя модули за оборудване за реакция при пожари и наводнения. Ще бъде проведено обучение на доброволци за действия при кризисни ситуации и по-добра информираност на подрастващите за реакция по време на кризисна ситуация. За реализацията на всички дейности по този проект Община Петрич получава безвъзмездно финансиране в размер на 209 163, 19 евро.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ