Свържете се с нас

Новини

Втори пореден протест в Благоевград, родители застават срещу Стратегията

Публикувано

на

Протестираме срещу Стратегията и срещу всички произтичащи от нея закони и изменения, защото Законът за закрила на детето се променя, имайки предвид тази стратегия.

Това бяха думите на една от майките, събрали се днес пред сградата на Община Благоевград.

В 19 ч. около 50 родители заедно с децата си за втори път казаха „Не“ на Стратегията за детето, която стана поле за недоволство от страна на голяма част от обществото.

В сряда на Министерски съвет премиерът обяви, че такава Стратегия няма, коментирайки мрежата от протести, случили се през изминалата неделя. Той нареди и на социалния министър Бисер Петков да съобщава „от сутрин до вечер“, че Стратегия няма.

В отговор на думите на премиера Елена Терзийска, която днес бе дошла пред общината в центъра на Пиринско, каза:

„Премиерът Борис може да обяви каквото желае. Има неоспорими доказателства, че Стратегията действа тихомълком. Едно от нашите искания е Законът за закрила на детето да се казва Закон за закрила на семейството.

Исканията са ни за абсолютно и пълно отхвърляне на тази Стратегия. Не искаме да има НПО-та, свързани с Норвегия и която и да е друга държава. Ако има закон, то той трябва да е съобразен с нас и държавата да отговаря за закона, а не организациите.“

Елена допълни, че в тази Стратегия се казва, че родителите са хората, които най-малко разбират от отглеждането и възпитанието на децата си.

„Ние като родители губим всякакви права за отглеждане на дете, а права имат министерствата и социалните работници, психолози. А чл. 47 от Конституцията пише, децата са под наша закрила. Пише още в Конституцията, че в нашия дом също така няма право да влиза никой. А Стратегията го позволява.“

На въпрос докога ще продължават протестите, Елена заяви:

„Ние ще продължаваме докато не стигнем до промяна. Тъй като господин Борисов каза, че стратегия няма, то Мая Манолова застана на наша страна и каза, че тази Стратегия не може да се приеме под никакви форми или с променено име.“

коментара

Бизнес

Автокъща в Гоце Делчев търси работник

Публикувано

на

Авто къща в Гоце Делчев, търси сериозен работник. Сигурност,добри условия, коректност. За повече информация: +359 87 9897178

коментара

Продължете с четенето

Крими

МВР с официална информация за спецакцията в Сандански

Публикувано

на

На 17.07.2019 г. на територията, обслужвана от РУ – Сандански, съвместно със служители  на РУ – Сандански, ОДМВР – Благоевград и Дирекция „Жандармерия“ се проведе специализирана полицейски операция по линии на противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и незаконното разпространение на стоки, носещи запазени търговски марки.

В хода на специализираната операция бяха проверени 369 лица, 285 МПС, като полицейските служители са констатирали 52 нарушения. Съставени са 25 бр. АУАН по ЗДвП и ЗБЛД и 27 бр. фиша по ЗДвП. С полицейски заповеди за задържане до 24 часа в РУ – Сандански са задържани 9 лица. По време на операцията са извършени и 17 бр. проверки по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, като за установените четири нарушения са образувани едно бързо производство и три броя заявителски материали.

Служители на ОДМВР – Благоевград и РУ – Сандански извършиха съвместни проверки в 10 търговски обекта на територията на гр. Сандански, в които се предлагат стоки, носещи запазени търговски марки. Нарушения са установени в два търговски обекта. Иззети са с протоколи за доброволно предаване мъжки дрехи от различни търговски марки. Образувани са 2 броя заявителски материали за извършени престъпления по чл. 172 Б от НК.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ