Свържете се с нас

Новини

Ел Феъри представи „Академия за магьосници“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Публикувано

на

Днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“ бе представен фентъзи романът „Академия за магьосници“. Автор на книгата е Вероника Везенкова, студентка в специалност „Английска филология“ с литературния псевдоним Ел Феъри. Тя разкри пред аудиторията кое е злото, в свят, в който има само добро.

Вероника започва да пише романа си на 14 години. Три години по-късно историята й от 720 страници впечатлява малки и големи.

            За среща с младата писателка в Югозападния университет дойдоха студенти, преподаватели и ученици. Те с интерес слушаха историята на Ел Феъри. Поздравления към Вероника отправиха проф. д-р Магдалена Панайотова – декан на Филологическия факултет и доц. д-р Гергана Падарева – Илиева – зам.-декан на Филологическия факултет. Те изразиха гордостта си, че студент от Филологическия факултет е автор на най-продавания роман на Панаира на книгата в София и пожелаха на младата авторка да продължава да разнася славата на университета и факултета.

„Създала съм един нов свят, в който цари щастие, няма болести, няма бедност, всичко е много перфектно, цари пълното добро, истинското добро. В този свят всички са подчинени на много малко правила, тези правила се въртят най-вече върху това да не сме зли“, така описа накратко романа си Вероника Везенкова. Този свят авторката нарича Общността – място, където вампири, феи, върколаци и други митични същества живеят в мир. „Разбираме какво ли не за начина им на мислене, начина им на живот и смятам, че начинът, по който те се справят с всички предизвикателства, пред които съм ги поставила може да ни научи на много“, каза авторката

Главният герой в романа на Вероника е тийнейджърката Ел, която учи в Академията за магьосници и не успява да се впише напълно в създадения от авторката хармоничен свят. Тя е по-различна от връстниците си, тя обича да нарушава правилата. Според авторката, Ел е човекът, който движи историята напред, тя прави промяната, която води към по-добро.

 

коментара

Бизнес

Автокъща в Гоце Делчев търси работник

Публикувано

на

Авто къща в Гоце Делчев, търси сериозен работник. Сигурност,добри условия, коректност. За повече информация: +359 87 9897178

коментара

Продължете с четенето

Крими

МВР с официална информация за спецакцията в Сандански

Публикувано

на

На 17.07.2019 г. на територията, обслужвана от РУ – Сандански, съвместно със служители  на РУ – Сандански, ОДМВР – Благоевград и Дирекция „Жандармерия“ се проведе специализирана полицейски операция по линии на противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и незаконното разпространение на стоки, носещи запазени търговски марки.

В хода на специализираната операция бяха проверени 369 лица, 285 МПС, като полицейските служители са констатирали 52 нарушения. Съставени са 25 бр. АУАН по ЗДвП и ЗБЛД и 27 бр. фиша по ЗДвП. С полицейски заповеди за задържане до 24 часа в РУ – Сандански са задържани 9 лица. По време на операцията са извършени и 17 бр. проверки по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, като за установените четири нарушения са образувани едно бързо производство и три броя заявителски материали.

Служители на ОДМВР – Благоевград и РУ – Сандански извършиха съвместни проверки в 10 търговски обекта на територията на гр. Сандански, в които се предлагат стоки, носещи запазени търговски марки. Нарушения са установени в два търговски обекта. Иззети са с протоколи за доброволно предаване мъжки дрехи от различни търговски марки. Образувани са 2 броя заявителски материали за извършени престъпления по чл. 172 Б от НК.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ