Благоевград сред фаворитите в конкурс на тема „Модерен клас“

Благоевград е сред номинираните общини в конкурс на тема „Модерни в клас“, част от надпреварата „Кмет на месеца“, организиран от портал „Кмета.бг“.

Кметът д-р Атанас Камбитов е избран да участва в категория „голяма община“.  Своята подкрепа за номинираните  всеки може да даде на  www.kmeta.bg

По традиция Порталът на българските общини Kmeta.bg организира всеки месец анкета по дадена тема, в която гражданите с онлайн вота си посочват победителите.

В месеца, в който отбелязваме Деня на българската просвета и култура и славянска писменост, конкурсът е фокусиран върху политиките на кметовете в образованието. Освен ремонт и саниране на училища, критериите, по които се определят участниците в конкурса са въвеждането на нови технологии в училищата, разработването на иновативни образователни планове, модерно поднесен учебен материал. Правителството вече обявява кои са иновативните училища в страната.

Екипът на Kmeta.bg на база на наблюденията си в общините, номинира в конкурса „Кмет на месеца“ за май на тема „Модерни в клас“ следните кметове:

– За голяма община – Атанас Камбитов (Благоевград), Димитър Николов (Бургас), Живко Тодоров (Стара Загора)

– За средна община – Валентин Василев (Разград), Владимир Москов (Гоце Делчев), Генчо Генчев (Свищов)

– За малка община – Алекси Кесяков (Челопеч), Румен Гунински (Правец), Свилен Шитов (Девня)

Конкурсът „Кмет на месеца“ за май „Модерни в клас“ се провежда до 26 май 2019 г. включително. Победителите ще бъдат обявени на 27 май на Kmeta.bg.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене