Свържете се с нас

Новини

Благоевград сред фаворитите в конкурс на тема „Модерен клас“

Публикувано

на

Благоевград е сред номинираните общини в конкурс на тема „Модерни в клас“, част от надпреварата „Кмет на месеца“, организиран от портал „Кмета.бг“.

Кметът д-р Атанас Камбитов е избран да участва в категория „голяма община“.  Своята подкрепа за номинираните  всеки може да даде на  www.kmeta.bg

По традиция Порталът на българските общини Kmeta.bg организира всеки месец анкета по дадена тема, в която гражданите с онлайн вота си посочват победителите.

В месеца, в който отбелязваме Деня на българската просвета и култура и славянска писменост, конкурсът е фокусиран върху политиките на кметовете в образованието. Освен ремонт и саниране на училища, критериите, по които се определят участниците в конкурса са въвеждането на нови технологии в училищата, разработването на иновативни образователни планове, модерно поднесен учебен материал. Правителството вече обявява кои са иновативните училища в страната.

Екипът на Kmeta.bg на база на наблюденията си в общините, номинира в конкурса „Кмет на месеца“ за май на тема „Модерни в клас“ следните кметове:

– За голяма община – Атанас Камбитов (Благоевград), Димитър Николов (Бургас), Живко Тодоров (Стара Загора)

– За средна община – Валентин Василев (Разград), Владимир Москов (Гоце Делчев), Генчо Генчев (Свищов)

– За малка община – Алекси Кесяков (Челопеч), Румен Гунински (Правец), Свилен Шитов (Девня)

Конкурсът „Кмет на месеца“ за май „Модерни в клас“ се провежда до 26 май 2019 г. включително. Победителите ще бъдат обявени на 27 май на Kmeta.bg.

коментара

Бизнес

Автокъща в Гоце Делчев търси работник

Публикувано

на

Авто къща в Гоце Делчев, търси сериозен работник. Сигурност,добри условия, коректност. За повече информация: +359 87 9897178

коментара

Продължете с четенето

Крими

МВР с официална информация за спецакцията в Сандански

Публикувано

на

На 17.07.2019 г. на територията, обслужвана от РУ – Сандански, съвместно със служители  на РУ – Сандански, ОДМВР – Благоевград и Дирекция „Жандармерия“ се проведе специализирана полицейски операция по линии на противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и незаконното разпространение на стоки, носещи запазени търговски марки.

В хода на специализираната операция бяха проверени 369 лица, 285 МПС, като полицейските служители са констатирали 52 нарушения. Съставени са 25 бр. АУАН по ЗДвП и ЗБЛД и 27 бр. фиша по ЗДвП. С полицейски заповеди за задържане до 24 часа в РУ – Сандански са задържани 9 лица. По време на операцията са извършени и 17 бр. проверки по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, като за установените четири нарушения са образувани едно бързо производство и три броя заявителски материали.

Служители на ОДМВР – Благоевград и РУ – Сандански извършиха съвместни проверки в 10 търговски обекта на територията на гр. Сандански, в които се предлагат стоки, носещи запазени търговски марки. Нарушения са установени в два търговски обекта. Иззети са с протоколи за доброволно предаване мъжки дрехи от различни търговски марки. Образувани са 2 броя заявителски материали за извършени престъпления по чл. 172 Б от НК.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ