Свържете се с нас

ДПС

ДПС Община Хаджидимово направи събрание в село Абланица

Публикувано

на

ДПС Община Хаджидимово направи събрание в село Абланица.

Магазина на Алмаз Масърлиев бе препълнен с хора който бяха дошли заради сбирката.

Общинския лидер на ДПС и действащ кмет на с. Абланица Адем Арнаудов изнесе реч и призова жителите на селото и общината да гласуват с бюлетина №20…

Ние от ДПС смятаме, че:

  • Изоставането от темповете на развитие на Европейския съюз и бедността не са даденост, която да завещаем на следващите поколения.
  • Демографската криза и бягството на младите в чужбина могат да бъдат спрени с икономически растеж, инвестиции, образование, здравеопазване по европейски модели.
  • Държавата и държавната администрация не създават блага и икономически растеж, а го правят икономиката, българските работодатели и българските граждани.

ДПС предлага програма за ускорен, догонващ европейските стандарти растеж, стъпваща върху либералните принципи:

  • Насърчаване и подкрепа на инвестициите чрез активна помощ на държавата във всички фази на инвестиционния процес с цел ускоряване на реализацията му
  • Развитие на икономиката на знанието – насърчаване внедряването на нови технологии във всички икономически сектори: подкрепа на IT сектора, развитие на икономиката на нематериалните активи
  • Развитие на зелената икономика – чиста енергия, чиста вода, чист въздух, чиста храна
  • Образование

– Инвестиции в образователната инфраструктура и дигитализация на средното образование

– Висше образование, съобразено с нуждите на бизнеса и държавата

  • Включване на активните и свободни граждани в управлението на страната.

Дъщерята на кмета и лидер на Общинското ДПС   Гюлфие Арнаудова е в листата на ДПС  за евродепутат!

коментара

ДПС

Делян Пеевски гласува пръв в село Света Петка. Ахмед Доган също пусна бюлетина

Публикувано

на

Депутатът от ДПС и втори в листата на партията за евроизборите Делян Пеевски гласува в с. Света Петка непосредствено след отварянето на изборната секция.

Той бе посрещнат с аплодисменти от събралото се множество и се ръкува с хората.

С ранното си гласуване Пеевски даде пример на колеги, съмишленици и симпатизанти на партията за активно участия в изборите.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган упражни правото си глас в една от избирателните секции на столичното 36 СУ „Максим Горки“.

Той пристигна в избирателната секция под засилена охрана от НСО и без да направи коментар пред журналистите.

Почетният лидер на движението предпочете гласуването с традиционната хартиена бюлетина пред машинния вот, какъвто на настоящите европейски избори ще се извършва в 3000 секции в страната.

Водач на листата на ДПС е настоящият председател на партията Мустафа Карадайъ, следван от депутата от партията Делян Пеевски. Третата и четвърта позиция в нея са за двамата досегашни еврдепутати Илхан Кючук и Искра Михайлова.

коментара

Продължете с четенето

ДПС

Кметът на Белица Радослав Ревански и жители на с. Краище благодариха на Пеевски и ДПС

Публикувано

на

Благодарности към ДПС и в частност към Делян Пеевски за всичко, направено за община Белица и региона отправиха жителите на село Краище към депутата и втори в евролистата на формацията.

В последния ден от кампанията народният представител се срещна с хората от белишкото село заедно със зам.-председателя на парламентарната група на ДПС Халил Летифов и кмета на Белица Радослав Ревански.

При разговорите си с Пеевски жителите на Краище заявиха подкрепата си за него на предстоящите в неделя евроизбори.

Междувременно централният лъч от кандидатите за евродепутати на ДПС начело с лидера на партията Мустафа Карадайъ се включи към неформалната среща на хората с Пеевски, като председателят на движението и вторият в евролистата дадоха вечеря-ифтар за жителите на Краище.

След края й предстои и официалното закриване на кампанията на ДПС с митинг концерт в центъра на селото, на който се очакваше да присъстват над 5000 души.

Припомняме, че днес на 24 май в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заедно с кметът на Община Белица Радослав Ревански, направиха първите копки в изпълнение на големия проект за общината„ Обновяване на площади в четири населени места“.

В Белица проекта обхваща построяването на пеещи фонтани със светлинни и водни ефекти на фона на песни свързани с Белица, осветление, озеленяване и места за отдих. Разноцветни 3D запомнящи се светлинни ефекти ще украсяват публичните сгради в центъра на града.

Привлекателна инфраструктура и социално – икономическа среда за живот, труд и бизнес в общината ще превърне центъра на малкото градче в европейски вид.

Проектът обхваща четири населени места в общината, Горно Краище, Дагоново, Бабяк и Белица. Площадните пространства ще бъдат обновени и аранжирани за да се чувстват хората горди и щастливи от направените придобивки.

Освен председателя на ДПС и кандидат за евродепутат на събитието присъстваха и кандидатите за Европейския парламент Илхан Кючук, Искра Михайлова, Атидже Алиева Вели, Севим Мусак, Гюлфие Парушева, народният представител от ДПС – Елхан Кълков, областният председател на ДПС – Благоевград Ведат Хюсеин, представители на младежкото ДПС – София, отец Николай Попов и местният имам Ахмед Горелски.

Преди тържественото поставяне на първата копка в центъра на града, кметът на Белица поздрави всички гости с добре дошли и напомни, че всичко направено до този момент в рамките на неговия почти четири годишен мандат е само и единствено с помощта на моята партия, хората в нея и с личния принос на председателя на ДПС господин Карадайъ.

Мустафа Карадайъ поздрави всички присъстващи на събитието по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура с думите:“ Мили хора на Белица, Светите братя Кирил и Методий ни научиха, че знанието, вярата и културата са богатство, достъпно на всеки език. За това винаги носете в душите си светлината на този празник и вярата в образованието като висша ценност. Бъдете живи и здрави и с вдъхновение следвайте мечтите си и постигайте успехи. В този най-български и светъл празник, пожелавам на всички много здраве, дръзновение и творчески плам.! Белица е пример за приятелство, братство и заедност между хората от различни религии и етнос и ние се гордеем с това!

Молитви и благопожелания за здраве , мир, разбирателство и успешно реализиране на стартиралите проекти в община Белица произнесоха местният свещеник Николай Попов и местният имам Ахмед Горелски.

След поставянето на първата копка бе направено жертвоприношение курбан на домашно животно лично от кметът Радослав Ревански, който ще бъде даден за приготвяне на храна за социално слабите слоеве от населението.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ