Детско утро под надслов „Професиите: Моята мечта е да стана…“  

На 10 май  от 16.15 ч. в Читалнята на Детски отдел  се проведе Детско утро под надслов „Професиите: Моята мечта е да стана…“  по повод кариерното развитие на децата и тяхната ориентация за професия.

Участници в тържеството  бяха  Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел и ученици от ІІІ „б“ клас на ІІІ ОУ „Д. Талев“ с ръководител г-жа Мила Чолакова.

Библиотекар от отдела разказа на децата за библиотечната професия, за библиотечните фондове и каталози, за древни библиотеки и материали за писане – на глинени плочки, папирус, пергамент и др. Учениците зададоха много въпроси за библиотеката и за книгите, за професията библиотекар и др.

Всяко дете бе направило свое портфолио със снимки, рисунки и текст. Третокласниците бяха подходили много сериозно към темата за избор на бъдеща професия. Учениците ни прочетоха кой какъв иска да стане – лекар, полицай, сладкар, фризьор, скиор и много други. Хлапетата споделиха защо са избрали точно тази професия – да помагат на хората, да ги спасяват, да им приготвят вкусна храна и др.

За финал учениците получиха новите си читателски карти за библиотеката.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене