ПРЕМИЕРА В ТОП ПРЕСА: Стоян Петков – „В горите на Македония“

Стоян Петков възпява силата на рода

 В ефира на Фен Фолк ТВ направи премиера песента „В горите на Македония“. Изпълнява я младият и талантлив певец от Diapason Records Стоян Петков.

„След песента „Чешма шарена“ това е второто македонско изпълнение, което поднасям на публиката и силно се надявам да стигне до сърцата на хората. Да усетят енергията и емоцията, с която съм я изпял. Македонските песни са много въздействащи. Те имат исторически препратки, разказват за бита на хората от македонския край. Всяка семейна болка, мъка и радост е пресъздадена в текст и се е възпяла. Затова е трудно и отговорно да разкажеш цялата тази история, да я представиш със същата емоция и да пренесеш зрителите във времето.“, сподели Стоян Петков.

„В горите на Македония“ е народна песен от Пиринската фолклорна област. Аранжиментът е направен от Здравко Георгиев, който е част от орк. „Щуро Маке“.

Песента има шлагерно звучене. Тя възпява издръжливостта на българския дух, борбеността, силата на родословното дърво, обединяването между поколенията, уважението и привързаността към семейството. Нейното послание се крие именно в тези ценности, които българинът успява да запази през вековете.

Видеоклипът е направен в местността „Папаз чаир“, която се намира в покрайнините на гр. Гоце Делчев, както и в с. Лещен, където има запазени старинни къщи. Режисьор на клипа е Ненчо Касъмов.

В клипа участват танцьори от ТФ „Майсторите на танца“, които пресъздават тъжната история на млад юнак, който лежи болен и моли малка мома да напише писмо, за да извести своите родители, че е ранен. И предполага какво щяха да направят родителите му, ако знаеха, че е ранен.

Изпълнителят е облечен с автентична и много стара македонска носия, към която принадлежат ножа и пищова, с които е във видеото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене