Крум Дончев: Кандидатът от левицата за ЕП почете паметта на воините, дали живота си в битките за освобождението на Самоков

14.05.2019г. гр. София. Днес, кандидатите за ЕП от листата на БСП Крум Дончев, Момчил Неков и Цветелина Пенкова почетоха загиналите воини, дали живота си в битките за освобождението на гр. Самоков. Еврокандидатите поднесоха цветя на паметника „Кръста“ в знак на признателност.

На честването освен събралите се ученици и учители присъстваха още Архиерейският наместник отец Михаил Колев, кметът на община Самоков Владимир Георгиев, народните представители Иван Ченчев и Радослав Стойчев, възстановка на патриотичните клубове „Чакър войвода“ – Самоков и съюз „Единение“ – София.

„За мен Самоков има специално място в моето сърце, не само заради любовта ми към балкана, но и защото свързвам този район с рали „България“. Именно тук спечелих две от моите победи през 2008 и 2014г. За мен е чест да бъда тук в памет на загиналите освободители и да споделя този момент с гражданите на гр. Самоков.“ – сподели Дончев с обществеността, която се бе събрала да отбележи годишнината.

На този ден Самоков чества 141 години от Освобождението си. В местността, където днес се издига паметникът «Кръста», самоковци са посрещнали руските войски, които освобождават града от турското робство. Всяка година тук се отдава признателност към войните, дали живота си в битките за освобождението на Самоков. Паметта към историята е това, което ни съхранява като народ и като нация и наш дълг е да отдаваме признателност към тези, които са дали живота си, за да я има днес България. Тогавашният блян за свобода намира своето измерение днес. Свободни сме да избираме вярата си, мечтите си, да живеем достойно и да разполагаме с живота си. В името на паметта на загиналите и в името на българската идентичност на идните поколения, нека съхраним историята ни такава, каквато е била в действителност и я опазим от всякакви вмешателства. Вечна памет на героите!

Гласувай на 26-ти май за БСП с бюлетина N18 с преференция за Крум Дончев N116.

„Справедливост СЕГА!“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене