Свържете се с нас

Политика

Крум Дончев: Кандидатът от левицата за ЕП почете паметта на воините, дали живота си в битките за освобождението на Самоков

Публикувано

на

14.05.2019г. гр. София. Днес, кандидатите за ЕП от листата на БСП Крум Дончев, Момчил Неков и Цветелина Пенкова почетоха загиналите воини, дали живота си в битките за освобождението на гр. Самоков. Еврокандидатите поднесоха цветя на паметника „Кръста“ в знак на признателност.

На честването освен събралите се ученици и учители присъстваха още Архиерейският наместник отец Михаил Колев, кметът на община Самоков Владимир Георгиев, народните представители Иван Ченчев и Радослав Стойчев, възстановка на патриотичните клубове „Чакър войвода“ – Самоков и съюз „Единение“ – София.

„За мен Самоков има специално място в моето сърце, не само заради любовта ми към балкана, но и защото свързвам този район с рали „България“. Именно тук спечелих две от моите победи през 2008 и 2014г. За мен е чест да бъда тук в памет на загиналите освободители и да споделя този момент с гражданите на гр. Самоков.“ – сподели Дончев с обществеността, която се бе събрала да отбележи годишнината.

На този ден Самоков чества 141 години от Освобождението си. В местността, където днес се издига паметникът «Кръста», самоковци са посрещнали руските войски, които освобождават града от турското робство. Всяка година тук се отдава признателност към войните, дали живота си в битките за освобождението на Самоков. Паметта към историята е това, което ни съхранява като народ и като нация и наш дълг е да отдаваме признателност към тези, които са дали живота си, за да я има днес България. Тогавашният блян за свобода намира своето измерение днес. Свободни сме да избираме вярата си, мечтите си, да живеем достойно и да разполагаме с живота си. В името на паметта на загиналите и в името на българската идентичност на идните поколения, нека съхраним историята ни такава, каквато е била в действителност и я опазим от всякакви вмешателства. Вечна памет на героите!

Гласувай на 26-ти май за БСП с бюлетина N18 с преференция за Крум Дончев N116.

„Справедливост СЕГА!“

коментара

Политика

И АТАКА категорично против сделката за F-16!

Публикувано

на

Унизително е, че на рождената дата на Списаревски коалицията ГЕРБ, ДПС и ВМРО загроби България с над 3 млрд. лева, смята Чуколов

АТАКА е категорично против сделката с американците за F-16. Това заяви зам.-председателят на партията Десислав Чуколов по време на дебатите в Народното събрание.

По думите му българската държава ще даде над 3 млрд. лева за 8 американски изтребителя. Според него през последните седмици са изприказвани абсолютни лъжи относно машините. „Ясно е, че цената ще нарасне. Ясно е, че в годините самолетите трябва да бъдат поддържани, докомплектовани със съответните въоръжения, бомби и т.н., които ще бъдат продадени от американската страна.

Другата лъжа според Чуколов е, че България нямала сключен договор със САЩ за безплатно ползване на американските бази у нас.

„Още 2006 г. от АТАКА бяхме на протести пред американското посолство в Южния парк да изразим мнение, че не трябва да се дават четири български бази за безплатно ползване на американската страна. А чух тези дни от г-н Каракачанов и други фактори от военното министерство, че нямало у нас американски бази. Има!“, заяви още Чуколов и напомни, че в договора е записано, че българската страна няма право да изисква информация от американците за това какво влиза и излиза в базите.

„Ще получим тези самолети на завишена цена и тук декларираме, че от АТАКА сме против и категорично този договор не трябва да бъде подписан“, заяви още Чуколов.

„Сега ще дадете парите накуп, предварително, а 2023 г. ще ги получим от САЩ, евентуално. След 4 години Русия сигурно ще има С-600, а ние ще имаме самолети от 74-та година. Звучи ли ви изгодно и логично?“, попита от трибуната зам.-председателят на АТАКА.

В заключение той напомни, че на 19 юли 1916 г. е роден героят Димитър Списаревски, който се е разбил в американските „летящи крепости”, бомбардирали София. Чуколов определи като поредно унижение това, че точно на тази дата купуваме американски самолети, чиито предшественици са бомбардирали София.

Blitz.bg

коментара

Продължете с четенето

Политика

Бившият кмет и депутат от ДПС Ахмед Башев, вече не е член на ЦС на ДПС

Публикувано

на

Бившият кмет и депутат от ДПС Ахмед Башев, вече не е член на ЦС на ДПС, освободен бил по негова молба, кардиналните решения за съдбата на структорите на ДПС в община Гърмен се вземат днес на областен съвет 

Бившият кмет и депутат Ахмед Башев, вече не е представител на община Гърмен в Централния съвет на ДПС. Башев вече не е и член на ДПС.

Това е решение от последното заседание на ЦОБ /централно оперативно бюро/ на ДПС проведено преди дни, научи Топ Преса.

Отлично информирани съобщиха, че Ахмед Башев е бил освободен като член на ЦС на ДПС и от членството му в партията по негова молба, която е била приета и гласувана единодушно от цялото ръководство.

Взето е било и решение за разпускане на общинската структура на ДПС в община Гърмен.

Днес на областен съвет ще бъдат взети кардинални решения относно ДПС Гърмен както и ще бъде избран временен председател, който да  организира структурирането на новите местни и общинска организации на ДПС в Община Гърмен.

Вече няколко години учредители на ДПС в община Гърмен настояват този процес в редиците на ДПС да се случи. Това бе и причините много членове на ДПС да напуснат или да замразят членството си.

От лидерският пост като ръководител на общинската структура на ДПС в община Гърмен е освободен и досегашният председател Мустафа Геров. За неговият пост има доста кандидати.

Днес, областният съвет на ДПС се очаква официално да оповести решенията относно кадровата политика в редиците на ДПС в община Гърмен, а именно  новият временно изпълняващ длъжността общински председател, който да проведе събрания и конференция за избор и на нови местни лидери както и общински председател – титуляр.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ