Свържете се с нас

Таблоид

Бербо съобщи голямата си цел

Публикувано

на

За мен успехът лично е да успея на високо ниво, коментира бившият футболист на „червените дяволи“

Легендарният български футболист Димитър Бербатов изнесе лекция пред студенти. Бившият нападател на редица европейски грандове говори за пътя към успеха пред възпитаници от НСА.

Той разказа вдъхновяващи случки от богатата си кариера и личния си живот, които са го вдъхновили за успех. За себе си заяви, че трудностите тепърва предстоят, особено след като е в края на кариерата си. Бербатов призна, че все още не е решил какво да прави, след като окончателно окачи бутонките.

„Какво е успехът? Всеки сам трябва да определи! За мен успехът лично е да успея на високо ниво. Тук в България не ми беше интересно. Това идва в процеса на израстване, но аз го осъзнах прекалено рано и бях принуден под някаква форма. Това ми беше забавно – да стигна до най-високото ниво във футбола. При всеки може да е различно. Някой може да иска да успее тук, на местно ниво, в България, да му стига, да иска да изгради семейство, това е успех, да иска да печели много пари… Всеки да си дефинира успеха. Това е много важно! В същото време трябва да знаеш как да понесеш този успех“, коментира Бербатов.

„Не изпускай от поглед целта! Можеш да кривнеш, но тя трябва да е там, да я виждаш и да я гониш. Тепърва трудното предстои за мен – още веднъж да намеря моята цел и още веднъж да я намеря и да я постигна, както съм го правил. За да знам и да кажа „Хайде!“, добави бившият футболист на Манчестър Юнайтед.

Бербатов се държа много естествено по време на лекцията, след чийто край отговаряше на най-различни въпроси. Той обикаляше като римски сенатор край катедрата, ръкомахаше и разпалено се върна назад в годините, когато блестеше с екипа на Манчестър Юнайтед.

На молба на студент да разкрие някоя интересна история от кухнята на „червените дяволи“, Бербо призна следното: „Неведнъж е имало сдърпвания и сбивания на тренировките. Но това са нормални неща. В Юнайтед всички са лидери. Понякога се скараш с някого, сдърпаш се, но после, навън, всичко е забравено и пак сте приятели“.

Той добави, че следващата му голяма цел е треньорството, уточнявайки, че старателно се подготвя за тази професия.

blitz.bg/sport

коментара

Таблоид

Селата в Пиринско принасят жертвено агне в чест на свети Илия. Илинден е! Хиляди празнуват!

Публикувано

на

Гоцеделчевското село Добротино усилено се подготвя да посрещне Илинден. В началото на селото се намира манастирът „Свети Илия“ , чийто храмов  празник е прераснал в църковен събор и празник на цялото село.

На един километър над хаджидимовското село Лъки се намира много стар параклис, който носи името на свети пророк Илия.

Преди 9 години той беше възстановен със средства от дирекция „Вероизповедания“ към Министерския съвет, с дарения и доброволен труд от местното население.

„Всяка година на Илинден отиваме до параклиса, макар че пътят е труднопроходим, и даваме курбан за здраве. За тази година телето вече е дарено и отново ще спазим традицията“, разказва кметският наместник Гроздан Попов.

От 1925-а насам жителите на Лаки почитат днешния ден с курбан за здраве и веселие.

Община Кресна и църковното настоятелство канят всички жители и гости на храмовия празник на с. Влахи по случай Илинден.

7 населени места в Симитлийско празнуват днес. Именно заради многото свети места, наречени на светеца, курбаните са в два дни.

Миряни ще се съберат край оброчището в село Ракитна. Местността високо в планината е известна с целебната си сила от незапомнени времена. Белег на оброчището е дъб, чиято възраст надхвърля 500 години.

Под дебелата му сянка през 2003-а година местните съградили параклис с пари от дарения. Така, до ден днешен мястото остава много посещавано и уважавано от всички почитащи Св. Илия.

Курбан за здраве ще бъде раздаден и при параклиса „Св. пророк Илия“ в село Брежани, местността Присадна.

Градевци днес също ще празнуват своя храмов празник с курбан по обед, а вечерта ще има празнична програма. Край Полена в местността Ширината и в село Сухострел също отбелязват празника.

На другия ден пък, в неделя, празнуват в село Брестово и в Горна Железница.

infomreja.bg

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

На територията на ЮЗДП няма огнища на африканска чума

Публикувано

на

Това съобщи вчера на среща в Югозападното държавно предприятие директорът на предприятието инж. Дамян Дамянов.

Ръководителите на 40-те държавни горски и ловни стопанства бяха запознати с мерките за намаляване на популацията на диви свине  и превенция срещу африканската чума.

„За сведение, в страната огнищата са около 16 на домашни прасета и 16 на диви свине. При нас все още няма, но трябва да вземем превантивни мерки. Трудно е да дадем гаранция, но да се надяваме, че ще бъдат успешни.“ – каза инж. Дамян Дамянов. Той посочи, че ще бъдат направени срещи по места с областните управители, с кметовете на населени места, с всички ловни сдружения с цел разясняване проблемите при възникване на огнища на африканска чума. Трябва да бъдат подготвени места за изкопаване на ями за загробване на заболели животни, както и да бъде активизиран отстрела за регулиране запаса на дивите свине.

„Наш ангажимент е да създадем организация за превозване на отстреляните диви свине, тяхното съхранение, вземане и изследване на пробите, т.е целият процес е наш ангажимент.“ – каза още инж. Дамянов.

Съгласно заповед на министър Танева отстрел на дива свиня е 50 лв., 100 лв. отстрел на вълк и 10 лв. за лисица и чакал./БНР/

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ