Свържете се с нас

Таблоид

Бербо съобщи голямата си цел

Публикувано

на

За мен успехът лично е да успея на високо ниво, коментира бившият футболист на „червените дяволи“

Легендарният български футболист Димитър Бербатов изнесе лекция пред студенти. Бившият нападател на редица европейски грандове говори за пътя към успеха пред възпитаници от НСА.

Той разказа вдъхновяващи случки от богатата си кариера и личния си живот, които са го вдъхновили за успех. За себе си заяви, че трудностите тепърва предстоят, особено след като е в края на кариерата си. Бербатов призна, че все още не е решил какво да прави, след като окончателно окачи бутонките.

„Какво е успехът? Всеки сам трябва да определи! За мен успехът лично е да успея на високо ниво. Тук в България не ми беше интересно. Това идва в процеса на израстване, но аз го осъзнах прекалено рано и бях принуден под някаква форма. Това ми беше забавно – да стигна до най-високото ниво във футбола. При всеки може да е различно. Някой може да иска да успее тук, на местно ниво, в България, да му стига, да иска да изгради семейство, това е успех, да иска да печели много пари… Всеки да си дефинира успеха. Това е много важно! В същото време трябва да знаеш как да понесеш този успех“, коментира Бербатов.

„Не изпускай от поглед целта! Можеш да кривнеш, но тя трябва да е там, да я виждаш и да я гониш. Тепърва трудното предстои за мен – още веднъж да намеря моята цел и още веднъж да я намеря и да я постигна, както съм го правил. За да знам и да кажа „Хайде!“, добави бившият футболист на Манчестър Юнайтед.

Бербатов се държа много естествено по време на лекцията, след чийто край отговаряше на най-различни въпроси. Той обикаляше като римски сенатор край катедрата, ръкомахаше и разпалено се върна назад в годините, когато блестеше с екипа на Манчестър Юнайтед.

На молба на студент да разкрие някоя интересна история от кухнята на „червените дяволи“, Бербо призна следното: „Неведнъж е имало сдърпвания и сбивания на тренировките. Но това са нормални неща. В Юнайтед всички са лидери. Понякога се скараш с някого, сдърпаш се, но после, навън, всичко е забравено и пак сте приятели“.

Той добави, че следващата му голяма цел е треньорството, уточнявайки, че старателно се подготвя за тази професия.

blitz.bg/sport

коментара

Таблоид

Днес е Световен ден на безследно изчезналите деца

Публикувано

на

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление

Денят 25 май се чества по инициатива на Европейската федерация на безследно изчезналите деца и децата жертви на сексуално насилие. От 2003 г. на този ден светът демонстрира съпричастност с близките на изчезнали и отвлечени деца.

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление, а роднините им нямат никаква информация за тяхната съдба. Целта на този ден е, освен да се подкрепят близките на тези деца, и да се популяризира дейсността на различни организации, които се опитват да помогнат.

Съществуват бази данни с информация за изчезнали деца, а експертите са разработили и специални програми за състаряване, с помощта на които се изготвят актуални портрети на деца, изчезнали преди години. Всяка година криминалистите в България работят по поне 50 случая на изчезнали деца.

Малко известно е, че в ЕС от 2007 г. има гореща телефонна линия за деца в риск или деца, жертва на тормоз или насилие. Номерът е 116 000. Той до момента е активен в държавите членки Белгия, Дания, Гърция, Франция, Унгария, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Румъния и Словакия и др. , както и у нас. Информация може да бъде подавана за деца от цяла Европа.

Според проекта. горещата линия трябва да заработи във всички страни от общността. Страните, получили през 2011 г. последно предупреждение, че телефон 116 000 не действа напълно, са Австрия, България, Германия, Естония, Ирландия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Словения, Финландия, Чехия и Швеция.

България се включва за пръв път през 2010 г. в отбелязването на Международния ден на безследно изчезналите деца, организиран у нас от Европейската федерация за изчезнали и сексуално насилвани деца.

E79 News

коментара

Продължете с четенето

Новини

Съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград над закона!

Публикувано

на

За пореден път хванат в нарушение, ооо… извинете това не е нарушение! Той е съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград, той е над закона… На една от снимките се вижда и полицейски автомобил които отминава нарушителя. Често новото BMW на г-н Динков е паркирана пред Банка ДСК, Бизнес център Благоевград на бул. „Свети Свети Кирил и Методий“. Там няма паркомясто, колата просто е паркирана и се разчита на това че шефа на „Паркинги и гаражи” Васил Атанасов е разпоредил, че колите на Денков са в графа <Недосегаеми> Видимо и патрулките го отминават, така че ние можем само да ко покажем в рубриката „Нагли шофьори от Югозапада“…

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса …

   

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ