Свържете се с нас

Рецепти

ЗАПЕЧЕНИ БРОКОЛИ СЪС СМЕТАНА, ЯЙЦА, ПРЯСНО МЛЯКО И КАШКАВАЛ

Публикувано

на

ПРОДУКТИ:

2 броколи

3 яйца

1 ч.ч. прясно мляко

1 ч.ч. течна сметана

200 г кашкавал

1 ч.л. черен пипер

сол

РЕЦЕПТА:

Броколите (2 бр) се накъсват на розички и се бланшират във вряща подсолена вода. Отцеждат се.

Поставят се в огнеупорна тавичка и се заливат с разбитите с прясното мляко (1 ч.ч.) яйца  (3 бр), а също и със сметаната (1 ч.ч.). Посоляват се и се добавя черен пипер (1 ч.л.).

Ястието се поставя във фурна и се пече при 180 градуса около половин час. След това се изважда от фурната, поръсва се обилно с настърган кашкавал (200 г) и се връща обратно във фурната, докато кашкавалът се запече и стане хрупкав.

Ястието се сервира горещо.

коментара

Рецепти

Ароматно агнешко печено в гювеч

Публикувано

на

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1.5 кг агнешко месо

3 връзки пресен лук

2 връзки джоджен

1 бр. лимон

80 г масло

мащерка, розмарин, салвия, куркума, чесън на прах

сол, черен пипер

2-3 с.л. олио

2 с.л. червен пипер

1 ч.ч. ориз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сокът от лимона, зехтинът, червеният пипер, мащерката, салвията, розмаринът, солта и черният пипер се разбъркват в купичка. Агнешкото месо се измива и се подсушава. Намазва се хубаво с подправките и се оставя да отлежи една нощ в хладилника. От лимоновият сок месото става много крехко и ароматно. Пресният лук и джодженът се нарязват на ситно и се поставят в глинен гювеч (може да се пече и в йенска тенджера или тава с фолио, но най-вкусно става в пръстен съд). Агнешкото месо се поставя върху тях, поръсва се с парченца масло и се наливат 2 ч.ч. гореща вода. Затваря се с капак и се пече в умерена фурна за 1 час. Изважда се от фурната, поставя се добре измитият ориз, налива се 1-2 ч.ч. гореща вода и отново се запича под капак 20-30 минути.

коментара

Продължете с четенето

Рецепти

Плодова пита с череши

Публикувано

на

ПРОДУКТИ
30 гр.пудра захар
1 бр.ванилия
1 бр.бакпулвер
4 бр.яйца
1 ч.ч.захар
125 гр.масло
500 гр.череши
1 ч.ч.брашно тип 500
Начин на приготвяне

1 Изчистете черешите от костилките.

2 Маслото разбийте със захарта, след това добавяйте един по един жълтъците и ванилията. Добавете брашното с бакпулвера.

3 Разбийте отделно белтъците на сняг и с леко разбъркване ги добавете към тестото. Сипете в тавичка покрита с хартия за печене. Наредете черешите отгоре.

4 Печете в предварително загрята фурна 45 минути на 180 С. Преди сервиране, поръсете с пудра захар.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ