Свържете се с нас

Новини

Осъществяваме сериозни инвестиции в Община Струмяни заради изключително лошото състояние на водоснабдителната мрежа

Публикувано

на

Над 100 000 лв. са вложени за първите четири месеца на 2019 г. в Община Струмяни в техника, съоръжения и спешни ремонти

Благоевград, 13.05.2019 г. Състоянието на водоснабдителната мрежа в Община Струмяни и конкретно в с. Илинденци е изключително лошо и за нейното реновиране и привеждане в законови норми се изискват сериозни средства. “Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград е заложило в инвестиционната програма на дружеството 42 000 лева за 2019 г., но след като започва да оперира на територията на общината от 1 януари 2019 г., е решено да се ускори сериозно темпа на инвестиции заради неподдържаните с години мрежа и съоръжения.

„Мога отговорно да заявя, че в продължение на години мрежата и съоръженията за водоснабдяване в Община Струмяни не са поддържани, напротив – те са били запуснати и опасни за здравето на хората“, заяви инж. Росица Димитрова, управител на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград. Това е наложило и по-големия обем на първоначални инвестиции в размер на над 100 000 лв. през първите месеца на 2019 г. Закупени са машини и транспортни средства в размер на 48 000 лв. – багер и два автомобила за ремонтните екипи, материали и осъществяване на аварийни ремонти – 18 000 лв., подмяна и реконструкция на съоръжения – 7 000 лв., а останалите разходи са за заплати на служителите, електроенергия, режийни и др. Дружеството е подменило и над 140 водомера – сградни водопроводни отклонения на стойност 3500 лв.

Обвиненията на кмета на с. Илинденци, че активите на досегашния водоснабдител на Община Струмяни, не са прехвърлени на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград са абсолютно неверни и показват, че ръководството на общината не е информирало гражданите си за решенията на своя общински съвет. Всички активи стопанисвани от  ВиК „Стримон“ са предадени за експлоатация на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград и дружеството е законният ВиК оператор на територията на Община Струмяни.

Според инж. Росица Димитрова, от дружеството проявяват абсолютно разбиране към хората от общината и тяхната реакция за увеличението на цената на предоставяната услуга. Това, особено за хората с ниски доходи и пенсионери, представлява допълнителен и утежняващ разход. Като цяло обаче, средното потребление в Община Струмяни на човек е около 3 куб. метра вода на месец, което не повишава значително месечните разходи на домакинствата. Анализите показват, че при това потребление месечната консумация на човек от домакинство са на стойност по-малки от 5 лв. с ДДС.

Друг, обаче е проблема, че водата се използва за напояване, на зеленчукови и земеделски култури което е недопустимо и от там месечните сметки се увеличават значително.

„Неплащането на сметките за консумираната вода, както призовават някои, не е решение“, споделя инж. Димитрова. „Изпращаме покани за доброволно плащане на длъжниците, и ако това не се случи в законовите срокове, ще си потърсим правата по съдебен ред, а това от своя страна ще доведе до допълнителни разходи за нашите потрбители“.

Инж. Росица Димитрова призова хората от Община Струмяни да не се подават на политически призиви и предизборни послания за неспазване на законите в България, защото „Водата няма цвят и партия, тя е природно богатство, но и услуга, за която обаче трябва да се заплаща .Без професионалният ангажимент на държавния оператор, няма как да се подобри предоставяната услуга на жителите на Община Струмяни“.

До 2021 г. „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград е планирало да инвестира сериозен ресурс в модернизация и реконструкция на мрежата и съоръженията от ВиК инфраструктурата в Община Струмяни, за да могат нейните жители да получават качествена услуга.

коментара

ВМРО

Ангел Джамбазки: С вашата помощ на 26-и май ще продължим да браним България и българския интерес

Публикувано

на

С ваша помощ на 26-и май ще продължим да браним България и българския интерес. Това каза кандидатът за евродепутат и водач на листата на ВМРО Ангел Джамбазки по време на концерт на площад „Антон Новак“ във Варна, организиран от ВМРО – БНД. На събитието присъстваха и министърът на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов, както и кандидатите в листата на ВМРО за предстоящите избори Иво Пазарджиев, Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков.

Пет години бранихме България е Европейския парламент от нелегалната миграция. Пет години бранихме България от фундаментализъм, циганизация, турцизация и ислямизация. Пет години бранихме нашия интерес срещу двойните стандарти и срещу правото на българите да работим в Европа достойно, честно и да повишим нашите доходи. С вашата помощ на 26-и май ще продължим да браним България, заяви Ангел Джамбазки.

Патриотизъм е да пазиш само и единствено българския национален интерес. Това каза по време на концерт във Варна, иницииран от ВМРО – БНД, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

По думите му ВМРО ще се бори за Европейски съюз, съставен от суверенни и равноправни държави. Това няма да стане с безлични евродепутати, които са се изказвали по 2-3 пъти за 5 години, но са си взимали заплатите. Това ще стане, когато в Европарламента има хора като Ангел Джамбазки, бойци и бунтари като Андрей Слабаков, добри командири като ген. Шивиков, млади хора като Иво. Хора, които имат самочувствие и знаят защо отиват там, заяви Красимир Каракачанов.

Той прикани присъстващите да гласуват на 26-и май, тъй като техният избор е важен за българските интереси в Европа. Много хора смятат, че предстоящите избори, както всички избори не са важни. Истината е обаче, че всеки един нормален гражданин в едно що-годе демократично общество, каквото е нашето, има право по време на изборите да избира. Ако Вие по време на тези избори останете вкъщи и продължим да мрънкаме под юрганите и на кръчмарската маса, нищо няма да се промени, посочи Красимир Каракачанов.

Според него, в Брюксел през последните 30 години се налагат политики, които унищожават нормалните държави. Една политика, която налага гей бракове, 32 пола, налага ни политика на приемане на нелегални имигранти в България. Обяснява ни, че няма нужда да бъде българи или германци, или някаква друга националност. Обяснява ни, че нашата християнска вяра няма никакво значение, каза още лидерът на ВМРО.

По думите му, ВМРО не иска Европейски съюз, който налага на деца да наричат родителите си родител 1 и родител 2, нито представя семейство от еднополови двойки. Ние не сме канили и не желаем да каним милиони имигранти от Африка и Близкия Изток. Ние не искаме да си променяме културата, защото това е нашата ценност, заяви Каракачанов. Той прикани присъстващите, които усетят нужда от промяна, да станат и да покажат, че България има нужда от български представители в европарламента, а не такива, които отиват там да показват новите си дрехи и да си уреждат живота.

Да живее България и на 26-и май не се плашете ни от лошото време, нито от празните приказки на разни дребни политикари и джуджета в политиката. Нека заедно да покажем, че България има своето достойнство и да пратим хора, които да я бранят в Европейския парламент, каза още Каракачанов.

Ангел Джамбазкпредстави кандидатите от листата на ВМРО – адвокатът Иво Пазарджиев, актьорът Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков.

ВМРО е от организациите, които не се явяват само по избори и после изчезват. Ние имаме дългогодишни дейности именно в тази посока, която виждате днес. Както знаете пред България стои поредния важен избор, а именно изборите за членове на Европейския парламент. Ние се явяваме самостоятелно на тези избори със самочувствието, че сме оставили трайна диря с дейността си, каза кандидатът за евродепутат Иво Пазарджиев. По думите му, дейността на Ангел Джамбазки не е останала незабелязана през последните 5 години, а именно той е човекът, който е разчупил представата за евродепутат. Иво Пазарджиев заяви, че кандидатите на ВМРО, отивайки в Европейския парламент, знаят как да защитават европейските интереси.

Актьорът Андрей Слабаков заяви по време на събитието, че иска да промени „филма“, наречен Европейски съюз, който някой се опитва да направи. Искам да се направи един добър филм, който е смислен и има щастлив край. Там са им сбъркани актьорите, сценаристите. За актьорите е ясно, че голяма част са сбъркани. И искам това са бъде филм, в който става на въпрос за християнски ценности, защото ние сме християнски цивилизация, каза Андрей Слабаков. По думите му промяната в законите с цел да се въведе използването на названия „родител 1“ и „родител 2“, освен традиционните майка и баща, трябва да бъде прекратено. Според него трябва да се заложи на традиционните християнски ценности и всеки депутат от България, който отиде в Европейския съюз трябва да се грижи за интересите на България, а не да се разсейва с купуването на вратовръзки.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Драганка Динова от Благоевград спечели 20 000 лева от „МЕГА ДЖАКПОТ“

Публикувано

на

Големият победител в играта „МЕГА ДЖАКПОТ“ в шоуто на 18 май по NOVA е Драганка Динова. Тя изтегли най-голямото число в предварителната игра – 50 и получи шанс да изпробва късмета си за мега джакпота от 2 400 000 лева. Късметлийката е на 60 години от Благоевград.

С „Колелото на късмета“ тя определи, че ще играе за 150 000 лева, а след това отиде пред сферите на Национална лотария. С първото натискане на бутона Драганка си спечели 5000 лева. След това предвиди правилно, че следващото число ще е по-малко и сумата ѝ стана 10 000 лева. В третата сфера Драганка сгреши, но въпреки това продължи и даде още две правилни предвиждания. Участничката предпочете да не рискува повече и си тръгна с 20 000 лева.

Останалите четирима участници Веселин Бончев от София, Ели Каменова от Самоков, Виктория Бобева от село Падина и Стоименка Дойкова от Пазарджик получиха утешителни суми от 1000 лева, ваучери за 100 лева за онлайн игрите на Национална лотария и билети „Магични плодове“.

Драганка ще похарчи парите за екскурзия и ще помогне на децата и внуците си.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ